DopShop.nl
Image default
Sport

Pijl en Boog maken

Pijl en Boog maken

Wie heeft het als kind niet ook ooit wel eens gedaan? Zelf pijl en boog maken door een tak met tussen de uiteindes een touw gespannen om vervolgens potloden of andere pijlvormige objecten af te schieten. Meestal was dit geen succes, maar wel erg leuk. Het idee erachter was in de basis wel een goed idee. Dus wat moet je verder weten om wél een succesvolle handboog zelf te maken?

Hoe te beginnen
Om te beginnen is het belangrijk je houtsoort te bepalen. Een sterke veerkrachtige soort is het beste. Taxushout is ideaal en werd in de middeleeuwen al gebruikt om bogen van te maken. Het hout is sterk en veerkrachtig. Andere houtsoorten die je kunt gebruiken zijn: berk, wilg, eik, bitternoot, jeneverbes, ijzerhout en hout van de Canadese den.

Vervolgens bepaal je de lengte van je boog. Het is aan te raden om of je eigen lichaamslengte te gebruiken of de gemiddelde 1,70. Vervolgens bepaal je de vorm van je boog. Vanaf dat punt begint het geheel wat technischer te worden. Je wil dat je boog zowel snel als accuraat schiet. Dit is allemaal afhankelijk van de vorming van je boog. De lengte en het gewicht van de werparmen is uitermate belangrijk bij het maken van een goede handboog. Op internet zijn hier vele verschillende tutorials over te vinden. Als laatste stap kun je er voor kiezen je boog helemaal naar je zin te customizen.

Zelf pijlen maken
Als je dan eenmaal je boog heb gemaakt wil je ook pijlen maken om af te schieten. Materiaal dat nodig is om pijlen te maken varieert. Er zijn vele verschillende manieren om pijlen te maken. Het is aan te raden om voor de eerste keer een simpele tutorial op internet op te zoeken die een niet al te lastige, maar wel duidelijke en goede uitleg geeft over de stappen die je nemen moet. Blijven oefenen en dan bereik je vanzelf het resultaat dat je voor ogen had.

Vervolgens aan de slag! Zet een doel op in je achtertuin en oefen met je zelfgemaakt pijl en boog tot je een vaardig schutter bent.

http://pijlenboogkopen.com