DopShop.nl
Image default
Woning en Tuin

Warm en goedkoop de winter door

Een pelletkachel is een kachel die brandt samengeperst hout of biomassa pellets aan een warmtebron voor residentiële en soms industriële ruimtes te creëren. Door langzaam voeden brandstof uit een opslagcontainer (trechter) in een burn-pot gebied, creëren ze een constante vlam die weinig tot geen fysieke aanpassingen vereist. De huidige centrale verwarming bediend met houtpellets als hernieuwbare energie kan een rendement factor van meer dan 90% te bereiken.

Sloophout en schiplap branders zijn rond voor decennia. Vat kachels, vuurpotten, en olievat branden in Depressieera Hoovervilles ondersteunen dit. Professioneel gebouwd houtovens met zaagsel hoppers werden gebruikt in het begin van de 20e eeuw. Al deze eenheden gebruikt schroot en losse hout of zaagsel. In 1930 werd de Presto-Log uitgevonden hergebruik van schroot zaagsel van de Potlatch grenen molen in Lewiston, Idaho voor binnenlandse warmte. Vanaf deze kwam de geminiaturiseerde pelletkachel, die in de jaren 1980 voortgekomen uit de staat Washington.

Pelletkachels zijn veranderd in uiterlijk door de jaren heen van een eenvoudige, boxy werkpaard ontwerp, om een decoratief verwarmingstoestel. Pelletkachels kunnen zowel vrijstaande eenheden of open haard inserts afgeblazen in een bestaande schoorsteen. De meeste pelletkachels zijn gebouwd met behulp van grote, geleidende, staal of gietijzer stukken, met roestvrij staal om circuits en uitlaat gebieden omsluiten.

Pellet ovens en pellet ketels ook naast de decoratieve kachel. Deze units kunnen worden ingebouwd in bestaande huis verwarmingsinstallaties met slechts kleine wijzigingen aan bestaande luchtkanalen en of sanitair.

De verwarming industrie is aanzienlijk verschoven in de richting van biomassa kachels en verwarming apparaten op basis van efficiënte brandbare en hernieuwbare bronnen. Dit was een trend die begon tijdens de oliecrisis van 1973, waardoor de oprichting van de eerste pelletkachels. Zelfs zo, zijn pelletkachels uitgegroeid tot een levensvatbare, economisch, en populaire optie voor thuis verwarmingssystemen pas in de laatste tien jaar. Tussen 1998 en 2010, 824.410 pellet apparatuur (kachels en open haard inserts) werden gemaakt in de Verenigde Staten. [1]

Terwijl sommige kachels zijn UL listed voor andere doeleinden dan pellets, zoals tarwe, maïs, zonnebloempitten, en kersenpitten, brandstoffen vele pelletkachel fabrikanten raden het gebruik van een maïs en pellet mix.

Pelletkachels zijn relatief veelzijdige apparaten. De meeste pelletkachels zijn zelfontvlambaar en fietsen zelf aan en uit gestuurd door een thermostaat. Kachels met automatische ontsteking kan worden uitgerust met afstandsbediening. Recente innovaties hebben computersystemen binnen pelletkachels waarin verschillende veiligheid bewaken, en kan diagnostische tests lopen als een dreigend probleem ontstaat gecreëerd.

Een goed schoongemaakt en onderhouden pelletkachel mag niet creosoot, de kleverige, brandbare stof die schoorsteenbranden veroorzaakt creëren. Pellets branden zeer schoon en maken slechts een laag fijn vliegas als een bijproduct van verbranding. De graad van pelletbrandstof invloed op de prestaties en as output. Superbenzine pellets minder dan een procent asgehalte, terwijl de standaard of arme pellets produceren een reeks van twee tot vier procent as. Pelletkachel gebruikers moeten zich bewust zijn van het extra onderhoud nodig met een lagere rang pellet, en dat inconsistente houtkwaliteit kan ernstige gevolgen voor de elektronische machines over een korte periode van tijd veroorzaken.

Een pelletkachel wordt normaal geassocieerd met pellets hout. Toch zullen veel pelletkachels ook verbranden brandstoffen zoals graan, maïs, zaden, of houtsnippers. In sommige pelletkachels, kan het nodig zijn deze brandstoffen te worden gemengd met houtpellets. Pellets prullenbak (die voornamelijk uit papier afval) is ook een brandstof voor pelletkachels.

In tegenstelling tot de houtkachels die uitsluitend op een principe van de trek in de schoorsteen, moet een pelletkachel speciaal verzegelde uitlaatpijp gebruiken om uitlaatgassen ontsnappen in de leefruimte te voorkomen als gevolg van de luchtdruk geproduceerd door een verbranding blower. Pelletkachels vereisen gecertificeerd dubbelwandige ontluchting, doorgaans drie of vier centimeter in diameter met een RVS interieur en verzinkt exterieur. Omdat pellet kachels gedwongen uitlaatsysteem, hebben zij het voordeel niet altijd vereist verticale stijging vent, hoewel een 3-5 voet verticale run induceren sommige ontwerpen wordt aanbevolen om lekkage in het geval van een stroomstoring voorkomen. Net als een moderne gastoestel, kan pelletkachels horizontaal worden geventileerd via een buitenmuur en onder de daklijn beëindigd, waardoor het een uitstekende keuze voor structuren zonder een bestaande schoorsteen. Als een bestaande schoorsteen is beschikbaar, fabrikanten dringen gebruik van een correct gedimensioneerde roestvrijstalen voering van de lengte van de schoorsteen voor een goede voorbereiding. Moderne bouwtechnieken hebben gecreëerd strakker verzegelde huizen, waardoor veel pelletkachel fabrikanten aan te bevelen hun kachels worden geïnstalleerd met buiten inlaatlucht. Dit zorgt ervoor dat hun kachels zal efficiënt te kunnen werken, en voorkomt mogelijke negatieve druk in de woning.

http://www.sunspa-pelletkachels.nl