DopShop.nl
Image default
Bedrijven

De voorbereidingen voor wintersport

Je bent nog nooit op wintersportvakantie in Oostenrijk geweest en je wilt graag voor de eerste keer deze winter gaan. Je weet alleen niet waar je moet beginnen met de aankopen die je moet doen van te voren en waar je allemaal op moet letten bij het boeken van een wintersport in Oostenrijk. Je moet jezelf afvragen waar je heen wilt, welk vervoersmiddel je wilt gebruiken en wat je allemaal nodig hebt. De wintersport landen die het dichtsbij liggen zijn Oostenrijk, Zwitserland of Duitsland. In Duitsland zijn de gebieden niet heel erg groot en heb je al snel alle pistes gezien, hiernaast is het hier ook erg druk en heb je niet veel ruimte om te skien. In Zwitserland is het erg duur en dat kan afschrikken op de eerste wintersportvakantie. Dan blijft Oostenrijk over. De gebieden in Oostenrijk zijn goed te bereiken met de auto. Je bent over het algemeen 10 uur onderweg als je geen overnachting neemt. Ook is het mogelijk met de trein te gaan. Het nadeel hiervan is dat je eenmaal aangekomen in het gebied je jezelf niet makkelijk kan bewegen. Met de auto kan je af en toe beslissen naar een ander gebied te gaan en andere pistes te verkennen. Dat maakt het erg leuk en houdt de variatie erin. Ook al zijn de gebieden in Oostenrijk erg groot zal je niet een week lang alleen maar andere pistes afdalen, als je niet naar een ander gebied een dag gaat. Met de vliegtuig is ook een optie, maar dan moet je de taxi nemen en dat is bijna niet te doen en kost ook erg veel tijd. Eenmaal in Oostenrijk kan je ski’s, skischoenen en een helm huren. Het enige dat je nodig hebt zijn de skikleding.

http://www.wintersportoostenrijk.nl