DopShop.nl
Image default
Dienstverlening

Bedrijfshulpverlening binnen elk bedrijf

Elk bedrijf heeft een bedrijfshulpverlener in dienst. Dit is iemand die kan helpen bij bedrijfsongevallen of ontruimingen. Er is een speciale basisopleiding voor om iemand op te leiden tot bedrijfshulpverlener. Deze opleiding is voor iedereen geschikt binnen bedrijven die daarvoor aangewezen wordt door de werkgever. Zo’n opleiding bestaat meestal uit twee modules. Een theorie en praktijkgedeelte wordt meestal gecombineerd tijdens zo’n dag of meerdere dagen. Ook binnen een bedrijf kan er een bhv trainingsset gebruikt worden om het personeel op te leiden. Hierdoor weet iedereen wat er gedaan moet worden zodra het noodzakelijk is om eerste hulp te verlenen en om eventuele brandjes te blussen. Er wordt geleerd wat er gedaan moet worden bij brand, rook en hitte. Je moet precies weten welk blusmiddel je moet gebruiken en welke het meest geschikt is voor de diverse branden. Ook wordt de brandbestrijding aangeleerd door middel van welke stappen er het veiligst een brandhaard benaderd en bestreden kan worden. Ook een belangrijk onderdeel binnen de cursus is een ontruimingsoefening. Mocht er een ontruiming plaatsvinden dan moet dit zo rustig en georganiseerd mogelijk verlopen. Meestal zijn mensen in paniek als een pand snel verlaten moet worden. Hierbij is het noodzakelijk dat er rust gecreëerd wordt zodat niemand onder de voeten wordt gelopen en dat het zeker is dat iedereen het gebouw verlaten heeft. Er wordt ook geleerd hoe er bloedingen gestolpt kunnen worden. Dit moet met attributen uit een verbanddoos gebeuren. Het is daarom noodzaak dat elk bedrijf een verbanddoos in bezit heeft met de benodigdheden voor de eerste hulp. Mocht je werkzaam zijn binnen een bedrijf waar veel kinderen zijn dat is het aan te raden om een kinderverbanddoos te nemen, met alle belangrijkste benodigdheden erin. De lengtes van het verband zijn iets korter dan in de normale verbanddozen. Voor de grotere ongelukjes moet er wel een ritje naar de eerste hulp plaatsvinden of moeten de hulpdiensten ingeschakeld worden.

https://www.schoens-safety.nl/