DopShop.nl
Image default
Woning en Tuin

De perfecte badkamer

Je kunt tegenwoordig vrij makkelijk zelf je badkamer ontwerpen. Wat in dat geval misschien leuk is om in je badkamer te doen is een inloopdouche. Dit is de laatste jaren heel erg in de mode gekomen, wat natuurlijk ook niet gek is want het ziet er echt top uit. Er zijn wel een aantal dingen waar je op dient te letten wanneer je een inloopdouche in je badkamer wilt bouwen. We vertellen je er graag wat meer over in dit artikel.

 

Waar je allereerst op dient te letten is de douchewand. Je moet er namelijk voor kiezen om een vrij hoge wand te nemen. Over het algemeen worden badkamers vandaag de dag steeds kleiner omdat mensen kleiner gaan wonen of gewoon een kleinere badkamer willen. Het is toch aan te raden om met een inloopdouche een hoge wand te nemen omdat de warme lucht op deze manier niet zo snel zal ontsnappen uit de douche. Daarnaast ziet het er ook gewoon mooier uit en je hebt minder last van water dat in de rest van de badkamer belandt. Anders wordt het ook zo’n natte boel wat alleen maar zorgt voor meer opruim werk.

 

Daarna zijn de tegels erg belangrijk. De tegels bepalen over het algemeen heel erg de uitstraling van je badkamer, het is daarom belangrijk dat je voor tegels kiest die echt bij jou passen. Over het algemeen raden we toch aan om witte tegels of tegels met een kleurtje te nemen. De vloertegels voegen kun je zelf doen of uitbesteden als je dit niet kunt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de voegen wit maken. Je moet er rekening mee houden dat de voegen na een tijdje wel minder wit worden als je het niet bijhoudt.

 

Met de inrichting van de badkamer moet je natuurlijk er ook op letten waar je de douche wilt plaatsen. Je moet ervoor zorgen dat de waterleidingen en de afvoer namelijk naar dezelfde plek lopen. We raden ook altijd aan om alles in goede kwaliteit te kopen. Het kan natuurlijk op dat moment wat duurder uitvallen maar op de lange termijn zul je waarschijnlijk goedkoper uit zijn.

 

https://www.voegxpert.nl/