DopShop.nl
Image default
Bedrijven

Veilig verkeer maken we zelf!

We nemen er elke dag deel in, het verkeer. Het maakt niet uit wat we doen, zodra we één enkele stap buiten de deur zetten en op straat lopen bepalen wij het verkeer. Ja, wij bepalen het verkeer. Als er verkeersongelukken ontstaan in het verkeer, worden die namelijk door ons veroorzaakt, de weggebruikers.

Wij kunnen er iets aan doen

Wij maken niet alleen de ongelukken, wij zorgen ook voor veiligheid in het verkeer. Dit is heel erg belangrijk om te realiseren. Wij zorgen er namelijk voor dat alles helemaal op rolletjes verloopt. Er zijn dan ook een aantal manieren waarop wij het verkeer een stuk veiliger kunnen maken.

  • Achteruitrijcamera: door het aanschaffen van een camera, bijvoorbeeld de achteruitrijcamera waeco, kunnen wij voor meer zicht zorgen als we aan het rijden zijn. We creëren namelijk veel meer overzicht voor onszelf, wat best handig kan zijn. Vooral bij grote voertuigen is het soms niet helemaal duidelijk wat er zich precies achter ons afspeelt.
  • Voorbeeldfunctie: wij hebben als deelnemers van het verkeer een grote voorbeeldfunctie, namelijk naar de kinderen toe. Kinderen kijken naar het gedrag van volwassenen en kopiëren dit vervolgens. Het is dus belangrijk dat we ons altijd netjes aan de regels houden, vooral als er kinderen bij zijn. Zo gebeuren er niet alleen minder ongelukken door onszelf, we creëren niet een nieuwe generatie die zich roekeloos gedraagt in het verkeer.
  • De gemeente: daarnaast is het de taak van de gemeente om de stad zo leefbaar en veilig mogelijk te houden. Als er problemen zijn, moeten zij een manier vinden om dit op te lossen. Daarnaast is het ook belangrijk dat als inwoners een gevaarlijke verkeerssituatie zien, ze dit doorgeven aan de gemeente. Het is dan ook de taak van de gemeente om hier zo goed mogelijk naar te luisteren.
https://www.vanzwitserland.nl/