DopShop.nl
Image default
Bedrijven

Multitasken is niet goed voor je

De maatschappij ontwikkeld zich steeds sneller in een rap van tijd. We leven pas een paar honderd jaar in een moderne maatschappij en veel onderzoek naar de dingen we nu dagelijks gebruiken is nog niet grondig gedaan. Veel mensen hebben namelijk wel een idee van wat voor impact een nieuw iets op ons leven kan hebben maar we weten niet echt concreet wat voor echte invloeden nieuwe dingen zoals bijvoorbeeld de hele dag achter je computer of de telefoon zitten heeft voor invloed. Voor mensen die problemen ervaren kunnen altijd naar goede psycholoog den haag gaan om over mentale uitdagingen te praten. Want het wordt wel steeds meer duidelijk voor mensen dat de hele dag op je computer of je mobiel zitten kan heel veel met je brein en geheugen en gemoedstoestand doen. Denk bijvoorbeeld aan het snelle multi tasken dat tegenwoordig in volle mate gebeurd. Iedereen doet het en het gebeurt eigenlijk ook heel erg onbewust. Veel mensen zijn niet echt bewust van de consequenties die het heftige multi tasken de hele dag met zich meebrengen.  Want de grote consequenties hiervan zijn dat de tijd dat die persoon kan focussen een stuk lager wordt. Men reageert veel sneller op dingen in een soort onbewuste staat, zonder echt bewust en aanwezig te zijn. Veel mensen denken dat goed kunnen multi tasken juist goed is, maar dit is juist het tegenovergestelde. Des te beter je kan multi tasken, des te minder focus je hebt en des te meer je kan focussen op wat echt belangrijk is. Psychologen den haag kunnen hier vaak heel goed in helpen en sturen om ervoor te zorgen dat deze mentale gewoontes afgeleerd worden en je zo weer je focus op werk en andere gebieden terug in eigen handen kunt nemen. Het is namelijk een gewoonte die onbewust best een hoop inefficiënties veroorzaakt.

https://piekerpoli.nl