DopShop.nl
Image default
Bedrijven

Tandartsen en mondzorg

Om een tandarts te worden, zul je niet zomaar een opleiding kunnen volgen. Een tandarts is een vakkundig beroep waarbij een hoop ingewikkelde theorie wordt gecombineerd met een precieze uitvoering in de praktijk. Als tandarts behandel je uiteraard patiënten, wat er voor zorgt dat je zeker moet zijn van het feit dat de ingreep in één keer goed gaat. Wanneer dit niet gebeurd, kan er serieuze schade aangericht worden aan de patiënt, en kan dit naast heel veel pijn ook nog eens zorgen voor verdere complicaties. Bedenk jezelf maar eens wat er gebeurd met de kaak wanneer een implantaat tand niet correct geplaatst wordt. De kaak kan dan verkeerd gaan helen, wat er voor zorgt dat er bot- of weefselvorming ontstaat op een verkeerde plek. Bij dit soort situaties is een kaakontsteking vaak een gevolg van dit soort verkeerde plaatsingen. Wanneer een tandarts zo’n verkeerde keuze maakt bij het verlenen van mondzorg, is de patiënt absoluut niet blij. Vaak is het traject om de fout goed te maken langdurig, en zit de patiënt vast aan restricties bij de hersteloperaties. Vaak mag de patiënt een aantal dagen niet eten. Soms is het zelfs mogelijk dat een patiënt meerdere weken niet mag eten, iets wat zeer frustrerend kan zijn voor de patiënt. Vaak is het ook niet mogelijk voor de benadeelde om te werken, en dus loopt deze erg veel inkomsten mis. Zeker wanneer het een grove fout betreft, is het mogelijk dat een patiënt een aantal weken niet mag werken. Wanneer de patiënt hier echt hinder van heeft, en geen regeling met de werkgever of regering kan regelen is het mogelijk dat de tandarts in kwestie aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele misgelopen kosten. Dit kan voor de tandarts vaak ook nog problemen opleveren, zeker wanneer het een net startende tandarts is kan dit gecompliceerd zijn.

https://orfeokliniek.nl/