DopShop.nl
Image default
Mobiliteit

Waar kun je een ATV leasen of kopen?

ATV staat voor All Terrain Vehicle, een voertuig dat op vrijwel iedere ondergrond kan rijden. De banden zijn groot, de vering is soepel en ze zien er uiteraard heel stoer uit. Toch zal het voor de meeste mensen niet het standaard vervoermiddel zijn om naar school of werk te rijden. Het is een luxe artikel dus, uit welk potje ga je dit betalen? Je kunt bij Fastfuriousscooters.nl een ATV leasen zodat je niet direct duizenden euro’s hoeft uit te geven. Hoe werkt dit eigenlijk en zijn er ook alternatieven?

 

Waarom een Quad kopen?

Een Quad of ATV kun je in verschillende uitvoeringen aanschaffen, en voor afwijkende doelen inzetten. Zo kun je met een motorinhoud onder 50cc met een bromfietsrijbewijs al de weg op. Met meer power zul je een autorijbewijs nodig hebben, dus geen motorrijbewijs. Voor gebruik op de openbare weg zal er een kenteken aangevraagd moeten worden, de kosten hiervoor worden gebaseerd op het vermogen dat de Quad levert. Voor gebruik op privé terrein is dit niet nodig, als je dit voertuig bijvoorbeeld gaat gebruiken als kleine trekker voor in de landbouw. Dat bespaart je direct honderden euro’s voor een kenteken.

 

Hoe kun je een ATV leasen?

Er zijn twee vormen van leasecontracten:

 

  1. Operational lease waarbij je een voertuig huurt van de leasemaatschappij. De onderhoudskosten zijn doorgaans inbegrepen. Hier maken vooral bedrijven gebruik van die bijvoorbeeld auto’s leasen voor de zaak.
  2. Financial lease waarbij je een voertuig op afbetaling koopt. Je hebt een vrije keuze in wat je bestelt en welke opties je neemt, in plaats van direct te betalen in de winkel betaal je de leasemaatschappij in maandelijkse termijnen af.

 

Bij een ATV leasen hebben we het over de tweede optie. Je zoekt op de Fastfuriousscooters.nl site jouw favoriete vierwieler uit en voegt deze toe aan je mandje. In plaats van betalen met iDeal of creditcard kies je voor een leasecontract. Jouw gegevens worden getoetst bij de leasemaatschappij en bij goedkeuring kun je de bestelling afronden. Je ontvangt het voertuig en betaalt vervolgens in maandelijkse termijnen de Quad af.

 

Voordelen van een ATV leasen:

 

  • Je hoeft niet te sparen.
  • Je kunt snel over jouw voertuig beschikken.
  • Je bepaalt zelf de looptijd.
  • Je houdt geld over voor andere zaken.
  • Je wordt eigenaar van de Quad.

 

Nadelen van een ATV leasen:

 

  • Je moet rente betalen.
  • Je gaat een juridische verplichting aan met de leasemaatschappij.
  • Jouw aanvraag moet eerst goedgekeurd worden.

 

Als je een paar duizend euro of meer over hebt kun je direct afrekenen, als je liever geld overhoudt voor andere zaken kan betalen in termijnen de ‘pijn’ wat verzachten.

 

Hoe duur zijn Quads eigenlijk?

De prijs hangt af van het merk en type. Zo kun je al een Kymco ATV kopen voor pakweg 2300 euro, maar dezelfde fabrikant maakt ook modellen van ruim 8000 euro. In de lage prijsklasse moet je denken aan een opgefokte bromfiets met vier wielen, in de hogere prijsklasse zijn het zware motoren op vier wielen met een enorme trekkracht. Daar kun je bijvoorbeeld ook een trekhaak op laten monteren. Afhankelijk van het gebruik en de motorinhoud komt er nog een heffing op voor het kenteken. Dan mag je er ook op de openbare weg mee rijden.

 

Zijn er alternatieven?

Als je in de Fastfuriousscooters.nl webshop kijkt zie je voornamelijk scooters staan. Leuk, maar niet te vergelijken met een All Terrain Vehicle natuurlijk. Wat wel een optie kan zijn is de MP3 van Piaggio. Dit is een stoere driewieler die rechtop blijft staan wanneer je stilstaat, in bochten hang je door zoals op een motor. Hier heb je trouwens wel een motorrijbewijs voor nodig. MP3’ s zijn met name geschikt voor stadsverkeer en inzetbaar als primair vervoermiddel.