DopShop.nl
Image default
Dienstverlening

De reden dat events kiezen voor het huren van truss systemen

Vele evenementen kiezen voor het huren van truss systemen

Bij vele evenementen zie je dat organisatoren hebben gekozen voor een truss systeem huren. Wellicht vraag je je af waarom dat zo vaak gebeurt. Dat is te verklaren. Een truss systeem wordt gebruikt om audiovisuele middelen aan te bevestigen. Denk hierbij aan lampen of geluidsboxen. Bij sommige evenementen is het wenselijk om deze materialen de lucht in te hijsen. Dit kan verschillende redenen hebben. Grote evenementen vinden het namelijk wenselijk om hun uitgestrekte terrein volledig van verlichting of muziek te voorzien. Hoe hoger je de lucht in gaat, des te verder de reikwijdte van deze elementen is. Andere evenementen maken gebruik van tribunes die de hoogte in gaan. Om ook deze mensen, die flink ver van het podium kunnen zitten, de mogelijkheid te geven om te horen wat er gebeurt wordt er op dit hoogte ook audio geïnstalleerd. Het huren van truss systemen maakt dit mogelijk.

Truss systemen zijn ontzettend licht in gewicht

Trussen zijn gemaakt van aluminium. Dit maakt dat ze licht van stuk zijn. Ze zijn hierdoor ideaal om te vervoeren. Daarbij komt dat ze goed stapelbaar zijn. Deze combinatie zorgt ervoor dat een truck van de rigging leverancier efficiënt gevuld kan worden met zoveel mogelijk elementen.

Het voordeel van het huren van een truss systeem

Veel evenementen kiezen dus voor het huren van truss materialen. Dit is een slimme zet. Doordat zij kiezen voor het huren van deze elementen, hoeven ze vooraf of achteraf niet in te zitten over wat er mee gebeuren moet. Ze hoeven geen opslag te zoeken voor de trussen als het evenement is afgelopen. In plaats daarvan kunnen organisatoren de materialen gemakkelijk meegeven aan de leverancier. Dit scheelt stress en zorgt ervoor dat zij volop kunnen focussen op de uitvoer van het evenement.

Een truss syteem huren dat aansluit op jouw eventlocatie

Wenselijk is dat het truss systeem aansluit op de locatie van jouw evenement. Gelukkig kun je met verschillende truss elementen een systeem bouwen. Heb jij één rechte lijn nodig aan rigging? Dan is die mogelijkheid er zeker. Ook als je een bocht of een hoek in je constructie wilt hebben kun je daarvoor kiezen. Vraag hierbij desnoods advies aan de experts.

Een truss systeem moet worden geïnstalleerd door professionals

Deze experts zullen de materialen namelijk zelf moeten ophangen. Omdat het installeren van deze rigging op grote hoogte gebeurt, mag dat alleen worden uitgevoerd door partijen die daarvoor zijn opgeleid. Houd hier rekening mee. Kies daarom voor een partij waarbij je naast het huren van truss sytemen ook terecht kunt voor het installeren ervan.

https://riggingbox.nl/