DopShop.nl
Image default
Internet marketing

5 principes van magisch reinigen van Marie Kondo

content marketing ebook

Boek van Marie Kondo “Magic Cleaning. De Japanse kunst om thuis en in het leven orde op zaken te stellen ”(sammari) heeft veel lovende recensies gekregen en is in veel landen over de hele wereld een bestseller geworden. Dit zijn geen saaie tips voor huishoudkunde, maar een echte filosofie die je leven ten goede kan veranderen:

“Schoonmaken is een bijzondere gebeurtenis die maar één keer in je leven plaatsvindt.”

Met zo’n zin verwart Marie Kondo de studenten die naar haar cursus zijn gekomen.

Er zijn twee soorten schoonmaak: dagelijkse schoonmaak en schoonmaak als bijzondere gebeurtenis. De essentie van dagelijkse schoonmaak is om het item te gebruiken en het terug te brengen naar zijn plaats. De essentie van het opruimen van een “speciale gebeurtenis” is om de rommel in uw huis op te ruimen door onnodige en onnodige dingen weg te gooien.

“Het enige dat u hoeft te doen, is de tijd nemen, gaan zitten en elk item dat u bezit bekijken, beslissen of u het wilt weggooien of bewaren, en dan beslissen waar u het wilt bewaren.”

Weg met het onnodige in één klap. De verandering in uw huis zou plotseling moeten zijn. Reserveer geen paar dagen om onnodige dingen kwijt te raken – doe het zo snel mogelijk. Je zult versteld staan ​​van de veranderingen die in jou hebben plaatsgevonden. Na zo’n wereldwijde schoonmaak heb je het gevoel dat je in een nieuwe wereld en volgens nieuwe regels bent gaan leven.

“Het geheim van succes is om alles in één keer te verwijderen, zo snel en volledig mogelijk, en te beginnen met het verwijderen van het overbodige.”

Twee eenvoudige stappen voor een effectieve reiniging

Zoals Marie Kondo opmerkt: “Een van de belangrijkste redenen waarom velen van ons er niet in slagen schoon te maken, is omdat er te veel dingen zijn.” En dus proberen we verschillende manieren, voortdurend op zoek naar de beste, optimale, geschikte methode om orde op zaken te stellen. Maar al deze methoden helpen slechts tijdelijk, omdat ze geen rekening houden met het belangrijkste – we hebben te veel dingen, waardoor chaos ontstaat. Magisch reinigen omvat twee eenvoudige stappen:

  • Weg met het onnodige.
  • Bepaal waar u wilt opslaan wat u nodig heeft.

Het schoonmaken moet beginnen met het verwijderen van de meeste dingen. En deze regel is hetzelfde voor elk type persoonlijkheid.

Hoe te beginnen?

Stel je het einddoel voor, voordat je begint met het weggooien van het teveel: wat is het? Wat wil je bereiken met deze reiniging? Marie Kondo adviseert: “Het betekent het visualiseren van de ideale levensstijl waarvan je droomt. Als je deze stap overslaat, vertraag je niet alleen het hele proces, maar stel je jezelf ook bloot aan een veel groter risico om het tegenovergestelde te doen. Doelen als “Ik wil leven zonder rommel” of “Ik wil leren hoe ik dingen moet opruimen” zijn te algemeen. Je moet veel dieper nadenken. ” Maak bijvoorbeeld uw levensstijl vrouwelijker of laat dromen over uw eigen appartementontwerp uitkomen.

Hoe verwijder je onnodige items? Wat als het van pas komt?

Er zijn maar weinig mensen die weten hoe ze van oude dingen af ​​moeten komen. In feite raken mensen eraan gehecht en slaan ze ze op, waardoor hun huizen in rommelige magazijnen veranderen. Wat moeten we doen?

Overweeg al uw bezittingen. Wat zijn zij? Wat brengt hun aanwezigheid jou: vreugde, spijt, herinneringen? In dit stadium wordt het volgende principe geactiveerd: “kies wat we willen behouden, niet wat we kwijt willen.” Stel bij elk ding de vraag:

‘Wekt het vreugde op?’ zo ja, ga dan weg. Zo niet, gooi het dan weg.

Raak elk voorwerp aan en uw lichaam zal u het juiste antwoord vertellen.

Neem elk ding in handen en vraag jezelf af: komt het uit het verleden of uit de toekomst? Wat je echt wilt bezitten, bepaalt hoe je je leven wilt leiden.

Hoe u dingen opbergt voor een heerlijk leven

Elk item moet zijn eigen specifieke opslagruimte hebben. Identificeer deze plaatsen en stuur het artikel na gebruik terug. “Een van de belangrijkste redenen voor het back-effect is het onvermogen om de plaats voor elk item te bepalen.”

De ware magie van schoonmaken – goed geselecteerde items passen perfect in de ruimte van het huis.

Omring jezelf met de dingen die je gelukkig maken, en dan zul je vreugde en vervulling in je leven voelen.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram influencers shopify

https://marketingbook.shop/