DopShop.nl
Image default
Energie

Zonnepanelen online kopen?

Voordat je zonnepanelen online gaat kopen moet je natuurlijk wel weten waar deze goed voor zijn! De voordelen van zonnepanelen online kopen is bijvoorbeeld een lagere energierekening, CO2 uitstoot beperken en een hogere woningwaarde. Een van de voordelen van zonnepanelen online kopen is dat je een lagere energierekening krijgt. Door zonnepanelen aan te schaffen kan je namelijk je eigen elektriciteit opwekken. Het kan dus zo zijn dat je in de zomer eigenlijk geen elektriciteit rekening zult krijgen omdat de zon altijd schijnt in de zomer! Ideaal dus! Je moet natuurlijk wel rekening houden dat je in het begin je investering terug zult gaan verdienen en niet meteen “Winst” Zult zien. Maar op lange termijn is dit zeker een goede investering!

Geschiedenis zonne-energie

Tegenwoordig is het vrij normaal om zonnepanelen online te kopen maar vroeger klonk dit onwerkelijk! Zonnepanelen is pas recent uitgevonden maar het idee van zonne-energie gebruiken bestaat al ontzettend lang! Zo gebruikte romeinen zonne-energie om hun baden op te warmen! De Griekse filosoof “Aristoteles” was een van de eerste die zonne-energie gebruikte. Hij zat er over na te denken hoe hij zonne-energie kon toepassen bij het huizenbouwen. De Grieken begonnen met het gebruik van zonne-energie doormiddel van vergrootglazen. Dit namen de romeinen over.

 

Bekende verhalen

Er is een verhaal bekend over de Grieken die gebruik hebben gemaakt van de zonnespiegel door een schip in de vik te laten zetten doormiddel van zonne-energie. Dit hebben studenten in 2005 opnieuw uitgetest en het bleek nauwelijks praktisch inzetbaar. Dit verhaal is dus meer een mythe dan een realistisch verhaal. Maar dit bewijst dus wel dat mensen er wel al vroeg bij waren! In 1767 gebruikte de Zwitserse wetenschappen Horace-Bénédict de Sausure zonne-energie om zijn eten te koken. Dit was de eerste keer dat men gebruik maakte van zonne-energie om eten te bereiden. Met deze techniek kon hij temperaturen bereiken van tot boven de 110 graden Celsius!

https://leposolar.nl/zonnepanelen.html