DopShop.nl
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning – alles wat u moet weten over dit populaire type modificatie

Dus je hebt jezelf gevraagd, is chip tuning slecht voor je auto? Nou, het korte antwoord is dat het meestal Diesel-melodie meestal behoorlijk veilig is, hoewel met één voorbehoud. De chip hoeft niet van grote hoeveelheden zwarte rook uit uw uitlaat te komen om uit uw uitlaatsysteem te komen. Diesel Tuning is echter ook een zeer eenvoudige procedure, vooral in vergelijking met benzinetuning, maar dit betekent niet dat dieselmotoren ook volledig onverwoestbaar zijn. Er is altijd een kans dat de motor nog steeds problemen kan ervaren, zelfs met de minimale tweaking die erin gaat.

 

Dus waarom is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van Chip Tuning kennen voordat je het doet? Nou een reden is als je auto een upgrade nodig heeft, maar je kunt het zich niet veroorloven om een nieuwe auto te kopen. Een ding dat je misschien hebt opgemerkt, is als je auto zijn extra macht heeft verlaagd tot een bepaald niveau, dan wanneer je brandstof in je auto gaat branden, zal het moeilijk zijn om harder te duwen.

Deze extra kracht kan zijn waarmee je de extra snelheid kunt krijgen die je nodig hebt om races te winnen.

 

Een andere reden dat het niet raadzaam is om deze procedure uit te voeren, is als uw auto’s motor te moeilijk is om te repareren. In sommige gevallen moet u mogelijk een cilinder of twee in uw motor vervangen, en dit kan erg duur zijn. Een andere reden om te voorkomen dat het is als uw auto een zwakke verbrandingskamer heeft, waardoor de motor oververhit wordt. Deze procedure wordt motoropname genoemd en het vereist professionele hulp omdat het een procedure is die precieze metingen en kennis van de motor vereist.

 

Een populaire methode voor het wijzigen van een motor is door het door het proces te doen dat Timing wordt genoemd. Chip Tuning is een nieuwe methode om je motor te timen. Timing wordt gedaan door de stappen in de distributieriem aan te passen en door de kloof tussen de distributieriemgidsen te vergroten of te verlagen. Als u geïnteresseerd bent in dit type modificatie, zijn er een aantal hulpmiddelen beschikbaar om u te helpen met het proces.

 

In de meeste gevallen zal een typische chip-afgestemde auto gemiddeld meer dan 3500 rpm bereiken, en ze zullen typisch veel sneller zijn op vlakke wegen dan op heuvelachtige gebieden. Natuurlijk is dit type modificatie afhankelijk van het totale doel voor de wijziging. Sommige mensen kunnen gewoon op zoek zijn om hun auto op snelheid te brengen door paardenkracht te gebruiken om bij het volgende benzinestation te komen, waar anderen misschien de motor willen laten presteren om hun vrienden te verslaan. Het doel van eventuele wijzigingen is om de prestaties van het voertuig te vergroten.

 

Over het algemeen zal een typische chip-afgestemde auto zijn hoogste prestaties bereiken in gebieden waar veel hoofdwind is. Bijvoorbeeld, op platte straten zal het meestal gunstig zijn om de aanpassingen te doen op een langzame afdaling. Terwijl op een heuvel, veroorzaakt de luchtstroom tegen het stuur extra warmte die op de motor moet worden opgebouwd. Met deze extra warmte kan de temperatuur van de motor worden gekoeld, die meer vermogen en uiteindelijk extra snelheid mogelijk maakt. In elk geval, als u op zoek bent naar een snelle auto, dan wilt u misschien nadenken over het doen van wat chiptuning.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/