DopShop.nl
Image default
Financieel

Hypotheekadvies op afstand

Hypotheekadvies op afstand

Om jou te voorzien van goed hypotheekadvies hebben wij veel informatie nodig. Wij willen bijvoorbeeld graag weten hoe jouw financiële situatie is, wat jouw wensen en doelen zijn, maar ook hoeveel risico jij kan en wil nemen. Om een goed overzicht te krijgen hebben wij diverse gesprekken. Dit kan bij ons op kantoor of bij jouw thuis. Soms kan het erg lastig zijn om een adviseur te ontvangen of om op kantoor te komen door bijvoorbeeld het coronavirus. Maar wat als jouw droomhuis te koop komt? Kan er dan geen hypotheek worden afgesloten? Kan ik mijn huidige hypotheek nu wel oversluiten nu de rente zo laag is? Met deze vragen lopen veel mensen. Het antwoord is simpel. Je hoeft je geen zorgen te maken, met de technieken van deze tijd kunnen wij uitstekend advies geven op afstand.

 

Advies op afstand wat houd dat precies in?

Advies op afstand is eigenlijk hetzelfde als een ‘’normaal’’ advies. Het enige verschil is dat er geen fysiek contact is maar digitaal contact. Dit kan via de pc, laptop, tablet of smartphone. Voorafgaand aan het gesprek krijgt je een linkje toegestuurd van de adviseur. Dit linkje stuurt je naar een online omgeving waar je een gesprek kunt voor met jouw adviseur. De adviseur deelt zijn computerscherm met jou, zo kan jij precies zien waar de adviseur mee bezig is. Het gesprek zal gelijk zijn aan een ‘’normaal’’ gesprek.

Een speciaal programma downloaden voor de pc of laptop is helemaal niet nodig. Voor de smartphone of tablet zal er wel een app geïnstalleerd moet worden. Voor de rest heb je alleen internetverbinding nodig. Heb je geen webcam? Dan is dit geen probleem. Je kiest er zelf voor of je wel of niet gezien wil worden.

 

 

 

Hoe worden documenten verwerkt?

De geldverstrekker wil vaak een hele hoop documenten zien om te controleren of de aangevraagde hypotheek aan alle eisen voldoen. Deze documenten kun je in je eigen omgeving downloaden en uploaden, wel zo makkelijk en veilig!

Het tekenen van de documenten kan in de meeste gevallen ook op afstand. Dit gaat doormiddel van een digitale handtekening of soms nog makkelijker via een akkoordverklaring per e-mail.

 

Wat zijn de voordelen van advies op afstand:

Het eerste gesprek is op onze kosten. Je betaalt dus niks!

  • Zelf afspraken inplannen via de site of de telefoon
  • Kun je toch niet? Je kan altijd een nieuwe afspraak inplannen
  • Je hoeft niet de deur uit, lekker vanaf huis
  • Je kan ook een afspraak inplannen in de avond of het weekend. Je hoeft dus geen vrij te nemen
  • Ook al is de afspraak op afstand, het blijft persoonlijk, zeker fijn nu met het coronavirus

Waarvoor kun je een adviesgesprek inplannen:

Een adviesgesprek kan voor meerdere doelen worden ingepland een paar voorbeelden: 

  • Heb jij al een hypotheek en wil je deze graag oversluiten? Wij kijken of dit een voordeel voor jou oplevert. 
  • Je wil je eerste woning gaan kopen maar weet niet hoeveel hypotheek je kan krijgen.
  • Wil je een ander huis kopen en wil je weten hoeveel je kan lenen en wat de gevolgen zijn.
  • Je huidige rentevast periode loopt af en je wil weten controleren of dit voorstel goed is.
  • Je ligt in een scheiding en wil de huidige woning alleen op jouw eigen naam krijgen. 

Sinds 1 februari 2021 is de WitteWoning makelaars Apeldoorn een samenwerking aan gegaan met Harms&Bakx. De WitteWoning makelaardij is een onafhankelijke, proactieve en energieke makelaardij die niet kan wachten om jou te helpen!

 

https://www.harmsbakx.nl/artikelen/hypotheek/hypotheekadvies-op-afstand-gemakkelijk-vanuit-huis-jouw-hypotheek-afsluiten-of-oversluiten