DopShop.nl
Image default
Bedrijven

Welke soorten disposables zijn er?

Als catering bedrijf of horeca bedrijf is het vaak handig om verschillende soorten disposables te gebruiken. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een eigen frietzaak hebt. Vaak gebruik je dan juist heel veel schillende disposibles, denk bijvoorbeeld al aan plastic bakjes waar de friet in gaat, of de papieren of plastic tasjes waar je de bestellingen mee inpakt. Tegenwoordig wordt er veel gedacht aan zo milieu vriendelijk mogelijke disposables. Vroeger werd bijvoorbeeld nog alles in plastic verpakt of mee gegeven. Nu word er veel van papier gemaakt. En gelukkig maar dat er tegenwoordig veel aan het milieu gedacht word, het gaat hier namelijk om onze wereld die wij als mensen in een goede stand moeten behouden. Wat zijn nu eigenlijk disposables en welke soorten heb je allemaal? Dat laat ik je hieronder zien. 

6 verschillende soorten disposables

Disposables zij producten of verpakkingen die je voor 1 keer kan gebruiken en daarna weg kan gooien. Voor veel bedrijven of consumenten is zoiets natuurlijk ideaal. Daarom zijn er veel verschillende soorten disposables bedacht en ontworpen. Zo heb je bijvoorbeeld kartonnen bekers, servetten, kartonnen dozen, plastic zakken, wegwerp bestek en plastic beker. Er worden veel verschillende materialen gebruikt om disposables van te maken. Hieronder staan 6 verschillende materialen waarmee disposables worden gemaakt. 

1. Karton, dit was een van de eerste milieuvriendelijke varianten. Dit is namelijk makkelijk te recyclen.

2. Suikerriet, Na het produceren van suiker blijven er stengels van suiker over, hiermee worden suikerriet disposables gemaakt.

3. Palmblad disposables worden gemaakt van gevallen palmbladeren, doordat elk blad anders is, krijg je bijna nooit dezelfde producten. dit maakt het uniek.

4. Houten disposables, deze disposables zijn olie-,vocht-en diepvriesbestendig. Het product is 100% composteerbaar.

5. Bamboe disposables worden gemaakt van de stengels van een bamboeplant. 

6. Papieren discposables worden uiteraard gemaakt van bomen. Ook deze disposables zijn 100% composteerbaar en hebben een FSC-keurmerk. Deze disposables kunnen bij gewoon papier weg gegooid worden.