DopShop.nl
Image default
Dienstverlening

Welke klachten ervaar je als je last hebt van een tennisarm

Een tennisarm is een blessure die vaak voorkomt bij een beoefenen van de sport tennis. Echter is de naam een klein beetje misleidend omdat de pijn niet alleen bij tennis voorkomt. Het is een vervelende pijn die je aan de buitenkant van de elleboog en de onderarm spieren voelt. Soms kan de pijn zelfs doorlopen naar de pols en/of hand. Een tennisarm komt niet alleen bij mensen voor die tennissen maar ook bij mensen die ander werk verrichten bij vaak dezelfde draai bewegingen worden gemaakt met de onderarm. Denk bijvoorbeeld aan het werken met een schroevendraaier, poetsen, schilderen of zelfs computerwerk. Het is een hele vervelende blessure en kan veel pijn en klachten met zich mee brengen. Welke klachten tennisarm ervaren de meeste mensen? Dat lees je hieronder.

Hoe weet ik dat ik een tennisarm heb?

Een tennisarm geeft vaak verschillende klachten aan. Als je een van deze klachten ervaart kun je inderdaad concluderen dat je een tennisarm hebt. Wanneer je dit weet is het belangrijk dat je hiervoor wel even langs een chiropractor gaat om dit te laten behandelen. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Pijn aan de buitenkant van de elleboog. 

  • Kracht verlies bij het bovenhands optillen.

  • Veel druk op de buitenkant van de elleboog.

  • Het volledig strekken van de elleboog dat heel pijnlijk is.

  • Het t erg buigen van de elleboog waardoor de spier teveel uitrekt.

  • De pijn verspreidt zich meer in de onderarm, pols of hand.

  • Het maken van een vuist. 

  • Het vast pakken en knijpen met de vuist in een object.

Je kunt thuis een bepaalde oefening doen om erachter te komen of je last hebt van een tennisarm. Je kan bijvoorbeeld een stoel bovenhands oppakken. Mocht dit niet lukken of erg veel pijn doen in je elleboog regio of onderarm, dan kun je spreken van een tennis arm.