DopShop.nl
Image default
Toerisme

Een rondreis door Spanje: maak kennis met de rijke keuken

Spanje is rijk aan culturen en klimaten en dit zorgt voor een ontzettend gevarieerde keuken. Er zijn verschillende gerechten en dranken waar Spanje om bekend staat en tijdens een rondreis door Spanje doet u er dan ook goed aan om hier uitgebreid aandacht aan te besteden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van uw rondreis een culinaire rondreis te maken. Door te reizen door de verschillende regio’s komt u in aanraking met regionale gerechten en krijgt u een goede inkijk in de Spaanse cultuur. Zo’n rondreis brengt u langs heerlijke gerechten en prachtige landschappen.

Bekende gerechten

Voor Spanjaarden zijn de kwaliteit, versheid en simpelheid van het eten belangrijk en de presentatie is hier dan ook ondergeschikt aan. Naast de bekende tapas en pinchos zijn ook de Spaanse tortilla, paella, gazpacho, gefrituurde inktvisringen (calamares à la romana) en churros bekende gerechten. Ook zijn er verschillende worsten die bekend zijn uit Spanje zoals de jamón ibérico, jamón serrano en chorizo. Wat betreft de dranken staat Spanje vooral bekend om de wijnen en cava’s. Andere typische drankjes zijn natuurlijk sangria, horchata en clara. Daarnaast is het in Spanje normaal om twee keer per dag warm te eten en wordt er vrijwel altijd wijn bij de maaltijd gedronken, ook in de middag. Ontbijt bestaat voornamelijk uit zoetigheid en zijn vis, schaal- en schelpdieren met grote regelmaat terug te vinden op het menu.

Boek uw culinaire rondreis

Voor het boeken van uw culinaire rondreis kunt u terecht bij Vámonos Travels. U kunt bij hen terecht voor uw rondreis door Spanje, maar ook uw rondreis door Italië. Door uw specifieke wensen door te geven voor uw rondreis door Spanje of rondreis door Italië, kunnen zij een reis op maat voor u samenstellen. Neem contact met ze op voor uw culinaire rondreis door Spanje of uw culturele rondreis door Italië.