DopShop.nl
Image default
Dienstverlening

Bibliotheek oplossingen

Hoe zorgt een bibliotheek dat het de data die het genereert zo effectief mogelijk inzet? Hoe zorgt een bibliotheek dat de tevredenheid van een bezoeker zo goed mogelijk is dankzij een gestroomlijnde werkwijze? Hoe zorgt een bibliotheek dat het altijd op de hoogte is van uitgeleende boeken, gereserveerde producten en producten die te laat zijn ingeleverd, zonder dat de medewerkers hier vele uren aan hoeven te besteden? Het antwoord is gemakkelijk: de juiste bibliotheek oplossingen.

 

Zo helpen bibliotheek oplossingen de bieb vooruit 

Een goede bibliotheek oplossing maakt gebruik van de data die bij elke bibliotheek standaard gegenereerd wordt. Namelijk de data van accounts, beschikbare producten, uitgeleende producten en gereserveerde producten. Deze data komt samen in een overzichtelijke database waar zowel medewerkers als bezoekers snel de nodige informatie kunnen vinden. 

Is een boek momenteel uitgeleend? Dan kan een bezoeker direct zien wanneer deze terug zou moeten komen en het reserveren. 

 

Verhoogd gebruiksgemak in de bibliotheek zelf 

In veel bibliotheken worden de uitgeleende producten bij vertrek nog een voor een gescand door een baliemedewerker. Dit is een zeer efficiënt systeem, omdat er vaak maar een of twee van deze medewerkers zijn en mensen soms meer dan 5 a 10 producten mee willen nemen. Dit kan zorgen voor een lange rij van wachtende bezoekers. 

Dankzij de implementatie van de juiste bibliotheek oplossingen, wordt dit voorkomen. Bij deze oplossingen horen namelijk zelf-check balies, waarbij bezoekers zelf hun producten uitchecken door ze over een gevoelige plaat te schuiven. Bij sommige scanners hoeven bezoekers enkel de stapel producten te presenteren en worden ze allemaal tegelijk gescand. 

  

Diefstal tegengaan 

De juiste bibliotheek oplossingen helpen ook diefstal te voorkomen. De poortjes bij de uitgang worden namelijk gelinkt aan de database. Komt er een product voorbij dat niet is uitgechecked en de bieb dus niet kan verlaten? Dan zal het alarm afgaan. 

Zo weten medewerkers zeker dat mensen alle producten die zij lenen eerst uitchecken voor zij vertrekken.