DopShop.nl
Image default
Vakantie

Rijden en het huren van een auto in Brazilië – Aandachtspunten

Als je van plan bent om Brazilië te bezoeken, is het huren van een auto een goede optie om van de ene toeristische attractie naar de andere te reizen. In een vreemd land, vooral waar een andere taal wordt gesproken, kan het gebruik van het openbaar vervoer niet altijd even gemakkelijk zijn. Ook kunnen de meeste plaatsen in Brazilië gemakkelijk met de auto worden bereikt. Een auto huren in Brazilië betekent ook dat je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt en wanneer je dat wilt, wat ideaal is als je ergens ver van het stadscentrum verblijft.

Met een huurauto haal je het meeste uit je reis, maar tegelijkertijd betekent rijden in een ander land ook dat je de andere regelgeving en verkeersuitdagingen moet kennen. Hoewel het rijden met een goedkope huurauto in Brazilië meestal redelijk gemakkelijk is, is het handig om bepaalde dingen te weten wanneer je van plan bent om het land te bezoeken.

Het is het beste om van tevoren autoverhuurdiensten en aanbiedingen te vergelijken, zodat je niet in Brazilië hoeft aan te komen en vervolgens je tijd verspilt met het vergelijken van huurauto’s, klik hier voor meer informatie. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Brazilië, waaronder Avis, Hertz, J Brazil Rent a Car, National, Localiza, Movida, Budget, Unidas, Sixt, en vele anderen. Dus het vinden van de perfecte huurauto bij een goede autoverhuurdienst zal heel gemakkelijk zijn. Je kunt de prijzen van alle bedrijven online vergelijken.

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden wanneer je met een huurauto in Brazilië rijdt.

  1. Om een huurauto in Brazilië te mogen besturen, moet je minstens 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Als je een buitenlander bent, is het mogelijk om in Brazilië te rijden met het rijbewijs van je eigen land, maar dit is afhankelijk van je vaderland. Vergeet ook niet je paspoort te allen tijde bij je te houden.
  2. Om een auto te huren in Brazilië moet je ten minste 21 jaar of ouder zijn. Je moet ook een geldig en origineel rijbewijs hebben dat je al minstens twee jaar hebt en je moet ook een geldig paspoort hebben. Het kan ook zijn dat je een persoonlijke creditcard moet laten zien om een borg te betalen voordat je een auto kunt huren.
  3. Het is belangrijk te weten dat bestuurders in Brazilië aan de rechterkant van de weg rijden, net als in de meeste Europese landen.
  4. In Brazilië worden de maximumsnelheden aangegeven in het metrieke stelsel. Dit betekent dat u op de verkeersborden km/h (kilometers per uur) ziet staan. De meeste Braziliaanse steden hebben een maximumsnelheid van 40 km/u tot 60 km/u. Op de snelwegen kan de maximumsnelheid oplopen van 60 km/u tot 100-110 km/u.
  5. Wat het tanken betreft, zijn er geen zelfbedieningsstations in Brazilië. Dus als je met je huurauto naar het tankstation gaat, vind je altijd iemand die je helpt met het tanken. Je kunt direct betalen aan de persoon die je helpt of je kunt binnen betalen aan de kassier. Contant geld en creditcards worden geaccepteerd bij alle grote tankstations.

Vergeet niet dat de basisverkeersregels in alle landen over de hele wereld dezelfde blijven. Gebruik dus niet je mobiele telefoon tijdens het rijden in je huurauto, rijd niet onder invloed en houd je aan de maximumsnelheid.

https://www.autoprio.nl/