DopShop.nl
Image default
Tweewielers

Ga voor zekerheid en sluit een scooterverzekering af

Als je in het bezit bent van een scooter ben je verplicht een scooterverzekering af te sluiten voordat je de weg op mag. Mocht het dan gebeuren dat je per ongeluk schade toebrengt of het nu je eigen schuld is of niet, dan kan dit vergoed worden. Ben je niet verzekerd? Ga dan vooral niet de weg op. Als er een ongeluk gebeurt dan ben je niet vergoed. Dit betekent dat als schade is je dit allemaal zelf moet betalen. Afhankelijk van de schade die veroorzaakt is, kan dit hoog in de kosten oplopen. Genoeg reden om een scooterverzekering aan te schaffen.

Wat valt onder de verzekering?

Er zijn drie verschillende soorten verzekeringen. Beginnend bij de WA, die alleen de schade aan anderen dekt. Ongeacht wat voor soort verzekering je kiest, je moet minimaal een WA-dekking hebben. Andere dekkingen zijn WA+ Diefstal, dit houdt in dat je verzekerd bent voor schade aan andere, diefstal en joyriding. Als je nu goed verzekerd wilt zijn tegen alles waar je mogelijk tegenaan kan lopen ga dan voor WA + Diefstal en aanrijding. Als je voor deze dekking gaat dan ben je verzekerd tegen schade aan andere, diefstal en joyriding, schade door brand, storm of hagel, schade door botsing, omvallen of vandalisme en schade aan je eigen scooter of dit nu je eigen schuld is of niet. Ongeacht of je nu voor een goedkopere dekking gaat of voor een waar alles in zit, het belangrijkste blijft dat als je de weg opgaat je verzekerd ben.