DopShop.nl
Image default
Bedrijven

5 Tips voor schimmelbestrijding op de badkamer

Verwarm de badkamer

Als u over een ingebouwde verwarming voor up uw badkamer beschikt, zorg dat de badkamer warm is wanneer u de douche instapt. Wanneer u dit doet zijn de muren een stuk beter beschermt tegen het condens dat hierop komt waardoor er ook veel minder schimmel kan groeien op uw badkamer muren.

Zorg voor een goede afzuiging

Het laten installeren van een kwalitatieve afzuiging helpt al voor een erg groot deel mee aan het voorkomen van schimmelgroei. Zorg ervoor dat u een geruisloze afzuiging die u aan kunt zetten tijdens het douchen. Zo kunt u zorgeloos onder de douche genieten zonder last te hebben van het geluid en zonder schimmel!

Ventileer de badkamer

Ook al hebt u de afzuiging aanstaan, na het douchen is het beter om zo snel mogelijk de ramen en de deuren wagenwijd open te zetten. Dit kan natuurlijk een beetje koud zijn in de winter, maar het is een van de beste manieren om schimmelgroei zo snel mogelijk af te remmen. Door de koude lucht krijgen bacteriën niet de kans om op uw mooie muur te groeien.

Installeer een douche drempel

Een douche drempel is niet alleen handig voor het voorkomen van een waterballet op uw badkamer, het is ook erg handig bij het voorkomen van schimmelgroei. Een douche drempel voorkomt dat er schimmel tussen plekken gaat groeien waar u met de hand niet bij kunt. Hierom is het erg belangrijk om er een te laten installeren bij uw douchecabine.

Maak vaak schoon

Veel mensen onderschatten hoe vaak een badkamer schoongemaakt moet worden. Het is beter om minstens drie keer per week goed alle hoeken van de badkamer schoon te maken zodat schimmel niet de kans krijgt om te groeien.

https://waterkeringdouche.nl/