DopShop.nl
Image default
Zakelijk

Afstuderen op de universiteit

Je hebt een aantal jaar liggen ploegen, zuipen, vrienden gemaakt en waarschijnlijk ook aardig wat feestjes afgewerkt. Helaas komt aan dit gedeelte een einde. Je zal het oncomfortabele schoolmeubilair nog gaan missen. Maar aan de andere kant, kan je eindelijk beginnen aan een nieuw hoofdstuk in je leven. Je kan eindelijk gaan sparen voor spullen die jij wil kopen en hebben. Het leven beginnen als zelfstandige volwassene. Het zal misschien in het begin voelen alsof je in een gat valt, omdat je leven er heel anders uit gaat zien, maar iedere tijd heeft zijn goede en positieve aspecten. Daarom zijn hier wat tips die wellicht waardevol voor jou zijn na het afstuderen

Vier deze mijlpaal

Voor de een werkt het natuurlijk anders dan voor de ander, maar gun jezelf wat tijd na het afstuderen. Probeer natuurlijk wel meteen te beginnen met solliciteren, maar pak minimaal 2 weken tot één maand vrij. Dit ligt er natuurlijk wel aan in wat voor een tijdsbestek je uiteindelijk aan het solliciteren bent voor de volgende baan, maar gun jezelf wel wat tijd om af te schakelen. Daarna heb je weer wat energie bij elkaar gespaard om met frisse zin met een nieuwe baan te starten.

Solliciteren

Je kan de persoon zijn die bij zijn eerste sollicitatie ronde meteen een baan weet te vinden, maar in veel gevallen zal het zo zijn dat je wel bij meerder bedrijven op gesprek gaat. Het zal misschien een vermoeiende reis worden en leg je verwachtingen ook niet te hoog. Je hoeft nu nog niet op het punt te zijn waar je denkt uiteindelijk te komen. Het kan een lange weg worden, maar vergeet niet dat de weg er naartoe net zo mooi kan zijn.

Sparen

Je zal in je studententijd waarschijnlijk niet veel tijd gehad hebben om te sparen. Misschien heb je wel een studieschuld boven je hoofd hangen. Nu is in ieder geval de tijd om te gaan sparen. Loop ook niet meteen te hard van stapel bij het krijgen van je loon. Verwen jezelf, maar zorg wel dat je een aardige cent achter de hand hebt om iets op te kunnen bouwen.

https://conceptualfurniture.com/nl/schoolmeubilair/