DopShop.nl
Image default
Cadeau

HOE GELD TE BESPAREN OP UW VERLOVINGSRING

Winkelen voor een verlovingsring is vergelijkbaar met winkelen voor een nieuwe auto: je begint met een basismodel en voegt opties toe als je dat nodig vindt om het product te krijgen dat je wenst (verbeterde motorprestaties, bekleding, lederen interieur, etc.). Niet alle nieuwe auto-eigenschappen zijn echter gelijk; sommige verbeteringen zijn het geld gewoon niet waard, terwijl andere niet onderhandelbaar zijn voor de algehele verbeterde functie van de auto. 

Hetzelfde geldt voor verlovingsringen: je begint met de zetting of de steen van je voorkeur en bouwt je verlovingsring op rond de elementen die het best bij de voorkeuren van je partner passen.

Een ring kopen is een belangrijke beslissing.  Het is belangrijk om een ring te vinden die goed bij je budget en stijl past. Hier hebben we een lijst samengesteld met verschillende manieren om te besparen op de kosten van een verlovingsring – shop slimmer, niet moeilijker.

Het lastige deel? Uitzoeken welke elementen het geld waard zijn en welke minder belangrijk zijn zonder de integriteit van je ring in het gedrang te brengen. We bespreken de vele manieren waarop je geld kan besparen tijdens het shoppen voor een verlovingsring. Deze insider tips zullen u toelaten om veel geld te besparen terwijl het presenteren van big time bling aan uw partner op de dag van het aanzoek. 

 

De stijl van je ring kiezen

Een van de eerste beslissingen die je moet nemen voor de verlovingsring van je partner is de stijl van de ring. Je kan kiezen tussen een solitaire verlovingsring (middensteen met een effen band), een pavé zetting (kleine diamanten langs de band), een halo design (kleine, pavé diamanten rond de middensteen), of een drie-stenen verlovingsring. 

 Hoewel pavé zettingen en drie-steen verlovingsringen een echte “WOW!” factor hebben op het eerste gezicht, zijn ze niet voor elke bruid. Solitaire verlovingsringen zijn tijdloos mooi in hun eenvoud, waarbij enkel de centrale steen centraal staat. Dit effect kan heel dramatisch zijn, vooral als je kiest voor een grotere karaat lab-grown diamant. 

Solitaire verlovingsringen zijn de minst dure zetting stijl, vanaf € 1.500 voor een witte, gele of rose gouden metalen band tot € 1.800 voor een platina band. Deze prijsklasse omvat alleen de zetting en is zeer gegeneraliseerd; de uiteindelijke prijs is grotendeels afhankelijk van de grootte van de middensteen. 

Als uw partner een diamanten steen in het midden wenst, of als u persoonlijk de voorkeur geeft aan een diamant boven een gekleurde edelsteen of moissaniet, kunt u kiezen voor een lab-grown diamant.