DopShop.nl
Image default
Zakelijk

Verzenddozen handig

We winkelen massaal online. Dit scheelt ons een hoop tijd. U doet online de nodige aankopen en in de meeste gevallen wordt uw bestelling de volgende dag al bezorgd. Sommige webwinkels bezorgen uw bestelling zelfs al op dezelfde dag. De producten zijn in veruit de meeste gevallen netjes verpakt in een goed passende verzenddoos. Als dit een keer niet het geval is, dan is het logisch dat u twijfelt aan de betrouwbaarheid van het product. Ondeugdelijk verpakte bestellingen kunt u het beste direct terugsturen.

 

Pakketjes tussen particulieren

Naast bestellingen bij webshops, kopen we ook steeds vaker gebruikte of zelfs nieuwe producten van particulieren. Dit doen we via de bekende platformen zoals Marktplaats, Vinted, e-bay, etc. Het versturen van pakketjes tussen particulieren gebeurt ook steeds vaker. Jammer genoeg laat de verpakking nogal eens te wensen over. Het komt vaak voor dat het product in een veel te grote doos verpakt zit. Of er wordt een verpakking gebruikt die helemaal niet geschikt is om iets in te verzenden. Resultaat is dat u een beschadigd product ontvangt, of dat uw koper u boos belt met de melding dat oude spelcomputer die u in een oude hondenvoer doos verstuurd heeft, kapot gegaan is tijdens het transport.

 

Verzenddozen ook voor particulieren

U kunt gemakkelijk voorkomen dat u uw verzending weer in een oud pak hagelslag of een cracker verpakking moet versturen. Er is tegenwoordig een groot aanbod in verzenddozen beschikbaar. Wanneer u iets wilt versturen dat niet in de brievenbus past, dan is het aan te raden om hier een goed passende verzenddoos voor te gebruiken. Verzenddozen zijn gemaakt om kwetsbare producten te versturen. Dat betekent dat de verzenddozen tegen een stootje kunnen. Waar bij het eerder genoemde oude hagelslag pak of cracker verpakking het risico op beschadiging tijdens transport groot is, loopt u hier met een goede verzenddoos nagenoeg geen risico op.

 

Verschillende maten en indelingen

Er zijn verzenddozen in veel verschillende soorten, maten en indelingen online te koop. Het is belangrijk om de juiste verzenddoos voor uw verzending te kiezen. Uiteraard is het formaat van de verzenddoos erg belangrijk. Voor een wifi router heeft u een ander formaat nodig dan voor een bloemenvaas. Ook de indeling van de verzenddoos is van belang. Bestaat uw verzending uit meerdere onderdelen? Dan is het handig als de verzenddoos hier de juiste indeling voor heeft. Bijvoorbeeld verschillende compartimenten, gescheiden door kartonnen randen. Wilt u iets breekbaars versturen, dan is het verstandig uw verzenddoos te voorzien van een duidelijk sticker met de tekst “breekbaar” en een pijl welke kant de bovenkant is. Daarnaast is het belangrijk om de verzenddoos op te vullen met extra beschermend materiaal. Zoals bijvoorbeeld bubbelplastic. Zo voorkomt u transportschade.