DopShop.nl
Image default
Winkelen

# Weer in Bolsward

Bolsward is een klein stadje in de Nederlandse provincie Friesland. Het is een heerlijke plek om te verblijven en is er het hele jaar door heerlijk weer. In dit artikel zullen we wat meer vertellen over het weer in Bolsward, zodat je precies weet wat je kunt verwachten als je van plan bent om er naartoe te gaan. ## Wat is het klimaat? Het klimaat in Bolsward is te typeren als landklimaat. De temperaturen liggen tussen de 0 graden Celsius in de wintermaanden en de 20 graden Celsius in de zomer. In de winter is de gemiddelde temperatuur 6 graden Celsius en in de zomer is dat 14 graden Celsius. Het klimaat in Bolsward wordt gekenmerkt door milde winters en warme zomers. De lucht is meestal vochtig en er komt veel zonnige dagen voor. Het gemiddelde aantal zon-uren per dag is 7 uur. ## Regen Bolsward heeft een gematigd klimaat, maar ook meer regen dan je in andere klimaatzones in Nederland tegenkomt. In de zomer valt er gemiddeld ongeveer 20 millimeter regen per maand en in de winter ongeveer 80 millimeter. ## Weersverwachting Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het weer in Bolsward voordat je er naartoe gaat. Om je hiervan op de hoogte te stellen, kun je terecht op de website https://tvbolsward.nl/weer-bolsward/. Hier wordt dagelijks een nauwkeurige weersverwachting gepubliceerd, gebaseerd op de recentste informatie uit de meteorologische dienst. ## Seizoenen In Bolsward kent men vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. De lente begint in maart en duurt tot mei. De zomermaanden zijn juni, juli en augustus. De herfst is van september tot november en de winter loopt van december tot februari. De temperaturen en de windsnelheid zijn de belangrijkste factoren die bepalen hoe warm of koud het weer in Bolsward is. In de herfst is het koel, met temperaturen van 4 tot 17 graden Celsius. In de winter is het lage temperaturen variërend van 0 tot 5 graden Celsius. In de zomer is het meestal warm met temperaturen van 14 tot 20 graden Celsius. ## Wind Het weer in Bolsward is sterk afhankelijk van de windsnelheid. Bolsward ligt aan de kust en is daardoor immuun voor harde wind. Gemiddeld is de windsnelheid 3 tot 6 kilometer per uur. ## Interessante weersgebeurtenissen Hoewel het weer in Bolsward meestal rustig is, komt het wel eens voor dat er bijzondere weersgebeurtenissen optreden. Zoals bijvoorbeeld slecht weer, hevige stormen, sneeuwval en zelfs een tornado. Dit zijn echter zeldzame gebeurtenissen en het is dus niet naar verwachting dat je hier tijdens je verblijf mee te maken krijgt. ## Conclusie Het weer in Bolsward is meestal mild en vrij stabiel. In de zomer is het warm en in de winter koel, maar nooit echt koud. De windsnelheid is gemiddeld 3 tot 6 kilometer per uur. Als je op de hoogte wil blijven van het meest actuele weer kun je terecht op de website weer in Bolsward.