DopShop.nl
Image default
Muziek

Overal en altijd radio luisteren

In deze tijden van digitalisering, volgen de spannende ontwikkeling elkaar snel op. Een van de fijnste ontwikkelingen van de laatste paar jaren is misschien wel internet radio. Zeker als je dat af zet hoeveel voordelen deze ontwikkeling te bieden heeft, zult u het zeker met ons eens zijn.

Vroeger luisterde je radio via de ether. De ether had en heeft een beperkt aantal plekken die bezet kunnen worden door radiostations. Dat houdt dus dat wanneer een nieuwe speler zich aandient, deze eerst moet wachten op een plekje of een andere partij moet uitkopen. Dat is natuurlijk lastig voor die aanbieders, maar ook voor de consument biedt het minder keus.

 Met digitale radio echter, is de keuze zo groot als je je maar kunt bedenken. Er is letterlijk zo’n beetje geen beperking aan het aantal radiostations dat zich in de digitale wereld kan begeven. internet radio nederland is al enorm, maar laat staan wat het aanbod van over de hele wereld is. En het leuke is: je kunt dus ook radio van over de hele wereld beluisteren. Dit kun je op ieder gewenst moment van de dag doen en wanneer je maar wil, vanaf welke locatie dan ook. Het enige dat je nodig hebt, is een werkende internetverbinding en dat is in deze tijd vaak niet zo moeilijk om te krijgen.

Bovendien houdt deze digitalisering ook in dat je ook radio kunt luisteren via andere media dan je radio of je laptop. Veel radiostations hebben tegenwoordig ook een app voor de mobiele telefoon beschikbaar, waarmee je helemaal kinderlijk eenvoudig op elke locatie en zelfs onderweg naar de radio kunt luisteren. Vaak kun je ook via deze app interactief in contact komen met het radiostation, wat natuurlijk ook extra leuk is. En het enige dat je daarvoor nodig hebt, is die internetverbinding. Maar wanneer je die niet hebt, is er natuurlijk altijd nog de oude vertrouwde radio.

http://www.radioguide.fm