DopShop.nl
Image default
Bedrijven

Het juiste personeel aannemen

Binnen een bedrijf is het belangrijk dat er een goede werksfeer is en iedereen zich op zijn gemakt voelt. Dit begint al op het moment dat er nieuwe werknemers gezocht worden. Er bestaat speciale software die kwaliteiten van sollicitanten tegen elkaar kunnen afwegen en zodat de juiste mensen worden aangenomen. Dit noem je werving en selectie software. Je kunt hiermee gemakkelijk uittesten en kijken of een potentiele werknemer bij het bedrijf past. Het is een hulpmiddel die erg vaak gebruikt wordt door werkgevers als ze niet goed weten welke sollicitant ze moeten kiezen wanneer ze een nieuwe werknemer moeten aannemen. Soms merk je dat er een spanning ontstaat op de werkvloer die de prestaties doet verslechteren. Dit kan voorkomen tussen twee collega’s of tussen de manager en een collega. Als er iemand niet goed in de groep ligt dan merk je dit ook snel genoeg en is het noodzakelijk om hier iets aan te doen. Je moet met werknemers gaan praten en vragen om hun meningen en wat er speelt. Het is goed om het probleem vanuit meerdere kanten te bekijken zodat je een goed beeld hebt wat er speelt binnen je bedrijf. Je moet er ook voor zorgen dat problemen worden opgelost zodat de prestaties van het bedrijf niet verder de dupe zijn van problemen tussen collega’s. Je moet er altijd voor zorgen dat werknemers het naar hun zin hebben in een bedrijf want dan werken ze het hardst. Ergens waar ze niet naar hun zin hebben zijn ze veel minder productief. Je kunt met bepaalde dingen zorgen dat werknemers tevreden worden binnen jouw bedrijf. Zorg voor een mooi kantoor met goede spullen. Goedwerkende apparaten en ruime bureaus met goede stoelen. Ook is het fijn als je de urenregistratie nauwkeurig wordt geregeld. Hier mogen geen fouten in gemaakt worden, want dan krijgen ze straks nog verkeerde lonen gestort. En hier worden werknemers zeker niet gelukkig van.

http://www.mysolution.nl