DopShop.nl
Image default
Zorg

Werken in Nederland als buitenlander

Komt u vanuit Polen naar Nederland om te wonen en werken? Dan is het belangrijk om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. In principe kunt u terecht bij elke zorgverzekeraar, maar het is wel prettig als er rekening gehouden wordt met uw situatie. Bij HollandZorg hebben we een zorgverzekering speciaal voor mensen die komen werken in Nederland als buitenlander. Wij maken een zorgverzekering afsluiten erg eenvoudig en houden bijvoorbeeld ook rekening met de taal die u spreekt. Zo kunt u rekenen op klantenservice in het Engels, en hebben we belangrijke documenten en informatie in het Engels en het Pools.

HollandZorg voor werkgevers

Niet alleen buitenlandse werknemers profiteren van het gemak van HollandZorg. Ook aan werkgevers hebben wij gedacht. U kunt eenvoudig werknemers bij ons aanmelden en weer afmelden als zij het land verlaten. Bij de aanmelding kunt u meteen een aanvraag indienen voor zorgtoeslag. Wij kunnen dit voor u regelen omdat we gekoppeld zijn aan de Belastingdienst. Daarnaast hebben we een speciaal werkgeversportaal ontwikkeld, waar u de polisadministratie van uw buitenlandse werknemers kunt inzien.

EHIC kaart

Om te kunnen aantonen dat u verzekerd bent wanneer u zorg nodig heeft, ontvangt u bij HollandZorg een EHIC kaart. Met deze zorgpas kunt u niet alleen zorg ontvangen in Nederland, maar heeft u ook recht op spoedeisende medische zorg in de rest van Europa. Per land zit er verschil in de vergoeding die u ontvangt en u kunt niet terecht bij elke zorgaanbieder. Neem in dit geval altijd contact op met HollandZorg, zodat wij u kunnen vertellen bij welke zorgaanbieders u de zorg wel vergoed krijgt. Ook met andere vragen kunt u natuurlijk bij ons terecht.

https://www.hollandzorg.com/nl/