DopShop.nl
Image default
Bedrijven

Zelf leer verven

Het verven van leer is niet zo moeilijk als je denkt dat het is. Heir geven we je een aantal tips zodat je bij het verven van leer met wat meer zelfvertrouwen te werk gaat. Deze tips zijn geschikt voor meerdere projecten, maar niet voor alle projecten. Voor sommige verf-projecten gelden hele andere regels. Bijvoorbeeld bij het verven van suède gebruik je echt alleen Suede verf. Je kunt ook voor meer specifieke informatie een kijkje nemen op de website.

Ten eerste zorg ervoor de je de juiste spullen in huis hebt. Dit voorkomt dat je bezig bent met je verf-project en halverwege erachter komt dat je het niet goed doet. De spullen die je nodig hebt zijn natuurlijk allereerst leerverf en een penseel. Wat je ook nodig hebt om de onderlaag goed te reinigen en te behandelen is de Angelus preparer and deglazer. Ook heb je voor het reinigen schoonmaakdoeken nodig die niet pluizen. Want je wilt niet dat de pluizen eindigen onder het verfoppervlakte of op de natte verf. Wat verder handig is is een setje schone handschoentjes het liefst latex handschoentjes. Deze handschoenen kun je namelijk na het project weggooien.

Denk ook even aan de omgeving waarin je gaat verven. Het is bijvoorbeeld om te verven in een soort verfbak. Een oud afwasteiltje is hier prima voor geschikt. Vervolgens kun je na het verven je werk beschermen met een finisher. Dit is een optie dus deze houden we niet in het boodschappenlijstje.

De ervaringen met Angelus leer verven zijn bijzonder goed. Het product is makkelijk in gebruik en het resultaat liegt er niet om. Deze verf is bijzonder duurzaam. Je kunt er je schoenen mee verven, want de verf is erg slijtvast.

Wanneer je begint met verven is het erg belangrijk dat je het gene dat je verft vuil- en vetvrij maakt. Als je dat niet doet bladdert de verf er snel weer vanaf.