DopShop.nl
Image default
Tuin en buitenleven

Opsluitbanden maken je tuin mooier

Opsluitbanden worden veelal gebruikt in tuinen om een afscheiding te maken tussen de losse grond en de verharde delen van de tuin. Als je opsluitbanden aanlegt zorgen deze ervoor dat er een duidelijk onderscheid is tussen de tuin en het terras en zorgt het voor een strak geheel. 

Voor een nette afwerking en voorkomen van schuiven

Naast een middel om ervoor te zorgen dat het terras netjes op zijn plek blijft liggen en niet kan gaan schuiven zorgen de opsluitbanden er voor dat de grond in bijvoorbeeld een border of tuin netjes op zijn plek blijft liggen en niet op het terras terecht komt. Opsluitbanden kunnen ook gebruikt worden om een oprit netjes af te werken of om aan te geven waar een tuin eindigt en een stoep begint. 

Verschillende opsluitbanden geven een ander effect

Opsluitbanden zijn in diverse modellen, maten en kleuren te koop. Welke je kiest hangt af van je eigen smaak maar ook van wat je ermee wilt doen. Je kunt ervoor kiezen rechte opsluitbanden aan te schaffen zodat je tuin of oprit een strak uiterlijk krijgt. Wil je liever een wat speelsere look? Dan kies je beter opsluitbanden met een rondere vorm. Deze kunnen recht achter elkaar gelegd worden. 

Kies opsluitbanden die het beste passen

Opsluitbanden zijn in verschillende lengtes, breedtes maar ook in verschillende hoogtes te koop. Houd bij je keuze rekening met hoever je de opsluitbanden wilt ingraven in de grond. Als je voor een hoog model kiest dat ver de grond ingaat dien je flink te graven dus dan is zeker slim om wat minder hoge banden te kiezen die minder ver ingegraven dienen te worden. Dit bespaart je veel graafwerk en als het grootste deel toch niet zichtbaar is, is het alleen maar zonde als je zulke hoge banden koopt.