DopShop.nl
Image default
Dieren

Met je huisdier naar de huisdierendokter

Je dierbare viervoeter moet langs de huisdierendokter. Maar waar vind je die? Je wilt natuurlijk wel naar een expert die weet wat hij doet, kennis heeft van z’n vak en lief is voor jouw dier. Het kan lastig zijn om een huisdierenarts echt te beoordelen. Mocht jij toch nieuwsgierig zijn hoe goed die huisdierendokter om de hoek nou daadwerkelijk is dan hebben we een handig checklist die je alvast op weg zou kunnen helpen.

 

Checklist

  • Bieden ze bij de dierenarts voldoende behandelingen aan voor jouw huisdier? Heb je bijvoorbeeld een hond dan is het wel belangrijk dat jouw dierenarts ook sterilisaties kan uitvoeren.
  • Hoe snel word je geholpen? Wanneer je belt voor een afspraak kan je dan binnen 3 dagen terecht? Wanneer je diertje dadelijk ziek is wil je namelijk wel dat zij snel geholpen worden.
  • Is er binnen de kliniek voldoende ruimte voor de nabehandeling? Wanneer je dier geopereerd is kan het fijn zijn dat deze nog een tijdje bij de huisdierendokter blijft om nazorg te verlenen en te volgen of er eventuele complicaties optreden.
  • Biedt de kliniek ook begeleidingsprogramma’s aan voor kittens, puppies of oudere dieren? Het is fijn als je een nieuw huisdier hebt om met alle zaken rondom opvoeding en behandeling langs te kunnen gaan bij dezelfde dierenarts. Op deze manier gaat je dier ook naar een herkenbare plek.
http://web-wings.nl/