DopShop.nl
Image default
Gezondheid

4 handige voordelen van een detox kuur

 

Een detoxkuur heeft erg veel voordelen. Het is algemeen bekend dat een detox kuur erg gezond is en goed is voor je lichaam. Waarom en hoe het zo goed voor je lichaam is kun je in deze blog lezen! Een detox kuur kan je enorm veel helpen om je binnen no time gezonder en fitter te laten voelen. Daarnaast zul je ook kilo’s verliezen. Ook worden er allerlei regeneratieprocessen in het lichaam geactiveerd die ook na het vasten zullen doorwerken. Door regelmatig te beginnen aan een detox kuur zal je je lichaam een groot plezier doen!

Belangrijk is om te weten dat ons lichaam niet gemaakt is voor 3 flinke maaltijden. Dit eetpatroon is pas sinds een paar honderd jaar in het westen ontstaan. Ons spijsverteringssysteem is ook niet veranderd sinds de oermens die soms zelfs nodig moest vasten. 

1#: Het vasten is goed voor het lichaam

Het vaste reinigd je lichaam van binnenuit. Het spijsverteringsysteem zal dankzij een detox kuur niet meer zoveel energie te hoeven leveren aan het verwijderen van gifstoffen. Een detoxkuur zal je veel meer energie geven, omdat het lichaam nu energie heeft om te concentreren op andere belangrijke functies in plaats van het verwijderen van gifstoffen. Daarnaast zorgt een sapjeskuur ervoor dat je afvalt.

2#: Een detox kuur zal je huid veel mooier maken 

Dankzij een detox kuur wordt je lichaam er van binnenuit volledig gereinigd, dit zorgt er automatisch voor dat dit ook van buitenaf te zien is. Een overmaat van toxische stoffen zorgt er namelijk voor dat het door de huid wordt afgevoerd. Als het lichaam gifvrij is zullen er ook geen schadelijke stoffen meer door de huid dringen. Je huid zal gereinigd zijn, onzuiverheden zullen verdwijnen en je huid zal glanzen.

3#: Autofagie

Een detox kuur zal ervoor zorgen dat er Autofagie plaatsvindt. Autofagie is het proces dat wordt ingezet op het moment dat je lichaam minimaal energie en bouwstoffen binnen krijgt voor een periode. Maar om te functioneren heeft je lichaam energie nodig. Het lichaam zal dan cellen verbranden om energie op te wekken. Echter is het lichaam slim bij het kiezen van de cellen, de beschadigde delen worden als eerst gebruikt. Het lichaam maakt zich zelf als het ware dan schoon. 

4#: Detoxen is goed voor je hormoonbalans

Daarnaast is het detoxen zeer goed voor je hormoonbalans. Een detox kuur zorgt voor een remming van schadelijke groeistimulerende hormonen ( Zoals insuline ). Dit zorgt voor een minder risico op diabetes.