DopShop.nl
Image default
Gezondheid

Hoe je kunt helen van je wonden

Bach bloesem is een meditatie-hulp middel dat helpt met het helen van wonden. Niet de wonden die fysieke littekens maken maar de mentale littekens. Deze littekens kunnen vaak nog veel ingrijpender zijn dan andere littekens dus het is een goed iets dat je daar aan kan werken met meditatie en middelen zoals Bach bloesem. Maar er is nog veel meer dat je kan doen om je wonden te laten helen en het hoeven niet eens mentale wonden zijn. Fysieke wonden helen ook door mentale ontspanning en de mentale wonden helen door fysieke inspanning. Dat soort juxtapositie van de twee vult elkaar aan.

Het zenuwstelsel en jouw verleden

Het zenuwstelsel is één van de wonderen van de mensheid. Je brein, ruggegraat en alle losse draadjes door je lichaam heen zijn in staat om de meest intense dingen te voelen. Wat dit te maken heeft met het helen van wonden uit verleden zou snel duidelijk moeten worden voor jou. Je ruggegraat is voornamelijk verantwoordelijk voor je reflexen. Dus als je schrikt van iets of snel iets moet vangen is er een mini-brein in je ruggegraat die dat organiseert. Maar dit mini-brein kan beschadigt raken door te veel stress. Zo zie je maar dat lichaam en geest eigenlijk één geheel zijn en dat is ook hoe je ze allebei moet behandelen.

Het behandelen van een zenuwstelsel

Als eerste moet je bij een beschadigd zenuwstelsel achterhalen wat de oorzaak is voor de schade. Bij een fysieke beschadiging is dat vrij makkelijk te bepalen. Als iemand 10 meter naar beneden valt en ze kunnen nooit meer lopen is het vrij makkelijk om te zeggen dat ze niet meer kunnen lopen omdat ze 10 meter zijn gevallen. Maar de emotionele pijn die we verdragen en de stressvolle lasten die we dragen zijn vaak meer op de achtergrond. Vooral omdat er zelfs vandaag de dag nog een stigma om mentale klachten heerst. Als iemand een been breekt is dat heel gewoon en vindt iedereen het zielig maar als iemand depressief is snapt men het niet.