DopShop.nl
Image default
Meubels

Vind betaalbare design eetkamerstoelen

Vind betaalbare design eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen spelen een belangrijke rol tijdens ons ontbijt, lunch en diner. Daarnaast is de eettafel ook vaak de plek waar geborreld of een spelletje gespeeld wordt. En tegenwoordig is door het vele thuiswerken de eettafel ook de plek waar gewerkt wordt. Je zit dus vaker op een eetkamerstoel dan je wellicht denkt. Het is daarom belangrijk dat je op veel factoren let om een ​​eetkamerstoel te vinden die perfect bij jouw wensen past. Maar welke zijn dat? We geven wat tips om de perfecte en betaalbare design eetkamerstoelen te vinden!

Passen de stoelen bij de tafel?

Bij het kiezen van een eetkamerstoel  is het belangrijk om te letten op de afmetingen van de eettafel. En dan met name op de hoogte van dit meubel en de dikte van het tafelblad. Om een compleet geheel te creëren en ruimte te besparen in je eethoek, is het van belang dat je de eetkamerstoelen onder je eettafel kunt schuiven. Let daarom ook op de breedte en hoogte van je eetkamerstoelen.

Wel of geen armleuning?

Om een eetkamerstoel naar jouw wens te kiezen, is het ook van belang dat je nadenkt over armleuningen. Vaak kun je per eetkamerstoel kiezen voor een uitvoering met armleuningen en een uitvoering zonder armleuningen. Eetkamerstoelen met armleuningen zijn meestal hoger dan stoelen zonder armleuningen. Hierdoor kan het gebeuren dat de stoelen niet meer onder de tafel passen. Let daarom goed op  de hoogte van de eetkamerstoelen, inclusief de armleuningen.

Comfortabele zitpositie

Zoals gezegd zitten we vaker op een eetkamerstoel dan we denken. Het is daarom belangrijk dat de stoelen lekker zitten. Hoogte- en diepteverschillen van slechts enkele centimeters  kunnen  een groot verschil maken. Voor een comfortabele zitpositie is het belangrijk dat de rug tegen de rugleuning van de stoel aanleunt. De zitting van de eetkamerstoel bevindt zich bij de knieschijf en de voeten staan ​​recht op de grond. Als deze twee punten correct zijn, is de hoek 90 graden. Vooral bij langdurige zit sessies is een juiste zithouding van belang.

Passen de stoelen bij het interieur

Ook is het belangrijk dat de stoel bij je interieur past. Denk dus aan het ontwerp van de stoel en de gewenste kleur. Zo staat een minimalistische eetkamerstoel prachtig in een Scandinavisch interieur. De combinatie van leer met een metalen onderstel zorgt vaak voor een stoerdere uitstraling en doet het daarom goed in een stoer, industrieel interieur.

Bij Sumato vind je naast eetkamerstoelen nog veel meer betaalbare design meubelen.

https://www.sumato.nl/stoelen/eetkamerstoelen/