DopShop.nl
Image default
Meubels

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is eigenlijk een slimme samensmelting van twee verschillende stijlen. Het ziet eruit als houten parketvloeren, maar het bestaat eigenlijk uit keramische tegels. Deze tegels hebben dezelfde lange plankvorm als traditioneel parket, maar ze zijn gemaakt van keramiek in plaats van echt hout. Wil jij ook keramisch parket kopen maar weet je nog niet zo goed wat het is? Lees dan verder!

Afmetingen en variaties

De meeste keramische parkettegels hebben een standaardafmeting van 20 bij 120 centimeter, maar je kunt ook andere maten vinden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de beschikbaarheid bij specifieke winkels. Net als traditioneel parket kun je deze tegels naast elkaar leggen met verschillende verspringingen, wat zorgt voor diverse legpatronen.

Houtlook tegels vs. keramisch parket

Hoewel beide opties de warme uitstraling van hout nabootsen en vaak een voelbare nerfstructuur hebben, is er een verschil in afmetingen. Keramisch parket bestaat uit lange, smalle planken, terwijl houtlook tegels in verschillende afmetingen beschikbaar zijn, zoals 20 bij 30 of 60 centimeter. Het belangrijkste verschil is dat alle keramisch parket houtlook tegels zijn, maar niet alle houtlook tegels keramisch parket zijn.

Voordelen van keramisch parket

Keramisch parket heeft veel voordelen vergeleken met echte houten vloeren. Het blijft bestand tegen vocht en schimmel omdat water niet in de tegels kan doordringen, waardoor ze niet kromtrekken. Bovendien is het duurzaam en vereist het weinig onderhoud, omdat het zijn originele kleur behoudt zonder dat je speciale behandelingen zoals oliën of waxen hoeft toe te passen. Schoonmaken is een fluitje van een cent, je hebt alleen een dweil of mop nodig. Een ander opvallend voordeel is dat je keramisch parket kunt combineren met vloerverwarming, iets wat bij echte houten vloeren problemen kan veroorzaken omdat ze kunnen vervormen door de warmte.

Gebruik als wandtegels en vloertegels

Keramisch parket is niet beperkt tot vloeren; het kan ook dienen als wandbekleding. Denk aan het gebruik ervan voor de achterwand van je toilet, inloopdouche of zelfs de keukenachterwand. Dankzij diverse beschikbare afmetingen kun je verschillende ontwerpen en patronen realiseren. Als je een speelse uitstraling wilt zonder te veel op te vallen, is bijvoorbeeld een visgraatmotief een uitstekende keuze.

Een moderne uitstraling

Keramisch parket geeft je vloer een eigentijdse uitstraling die doet denken aan echte parket- of laminaatvloeren. Je hebt de vrijheid om te spelen met legpatronen, zoals het trendy visgraatmotief, om je vloer een moderne touch te geven. Zowel keramisch parket als houtlook tegels bieden talloze ontwerpmogelijkheden, zodat je je esthetische voorkeuren kunt vervullen. Overweeg jij keramisch parket voor jouw project? Het kan een geweldige keuze zijn!