DopShop.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom e-bikes zo populair zijn

Nederland is een fietsland. Het feit dat Nederland zo plat is, maakt het voor iedereen mogelijk om overal naar toe te fietsen. Maar we fietsen ook voor ons plezier, zeker nu het weer warmer wordt en de zon meer schijnt. Heb jij al eens op een e-bike gefietst? Nee? Dit is wat je mist:

 

Tijd

Naar de parkeerplaats lopen, instappen, rotonde en weer parkeren. Dit kost allemaal tijd die je op een fiets niet kwijt bent. Je hebt vast wel eens bij een rood licht gestaan terwijl die fietser die je net inhaalde je alweer voorbij fietst. En als je al overal heen fietst, word je vast wel eens ingehaald door een oudere dame die lang niet zo fit is als jij! Kun je nagaan hoe snel jij kunt op zo’n e-bike? Met een e-bike ben je dus sneller op je eindbestemming en daarom kun je ’s ochtends een keertje extra snoozen.

 

Geld

Voor de prijs van een e-bike kun je ook een leuke tweedehands auto kopen. Maar voor een fiets hoef je geen wegenbelasting en benzine te betalen. Als je wel een auto hebt moet je toch weten dat een auto meer benzine verbruikt als je in de stad rijdt ten opzichte van snelweg rijden. Zullen we het nog maar niet hebben over parkeerkosten… 

Het voordeligst is bijvoorbeeld een tweedehands fiets uit Deventer. Dit is een voordelige en duurzame keuze voor jouw eerste e-bike. 

 

Plezier

Een e-bike is leuk om mee op pad te gaan. Je kunt sneller fietsen en het kost je aanzienlijk minder moeite om ergens te komen. Zo kun je extra genieten van het weer, de omgeving en het briesje in je haar. Je bent ook nog eens actief bezig. Actief zijn zorgt ook voor een verhoging van endorfine, het stofje dat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt. Het wordt dus alleen maar leuker!

 

https://www.rototweewielers.nl/