DopShop.nl
Image default
Verbouwen

FIRE EN STRESS

Ik spreek vaak met mensen die fulltime werken en meerdere verplichtingen hebben. Voor hen is het meestal een kwestie van ’s morgens op een redelijke tijd opstaan, en dan de hele dag aan elke taak werken.

Omdat ze vaak niet de tijd kunnen nemen op een dag om alles te laten bezinken wordt dit meestal ’s avonds gedaan en is het niet ideaal om te slapen. Het is niet altijd gemakkelijk om vakantie te nemen, omdat ze altijd in de aanslag zijn. Financiële onafhankelijkheid zal hierbij zeker helpen.

Deze dingen zijn me allemaal bekend door de tijden dat ik werkte . Ze doen me vaak denken aan hoe ik me minder gestrest voel omdat ik in vuur en vlam sta. 

Toen ik werkte, in een functie waarbij ik bijna volledig in mijn hoofd moest werken. Veel vergaderingen of werken aan documenten of het lezen van andermans papieren en de lijst gaat maar door. Ik moest vaak deadlines halen. Ik stond onder werkstress van een hoog niveau.

Het was een regelmatig terugkerend gebeuren dat ervoor zorgde dat ik moe was tegen de tijd dat ik thuis kwam. Lichamelijk, maar nog meer geestelijk. Ook was het vaak zo dat ik ’s avonds mijn gedachten aan het verwerken was, wat betekende dat ik enige tijd wakker lag. Op den duur betekende dit dat ik nooit op mijn gemak was, iets wat ik wel voelde voor mijn steeds groter wordende werkdruk.

Ik kan me herinneren dat ik in de laatste vijf jaar van mijn loopbaan soms tegen mijn vrouw zei dat ik terug wilde naar een toestand van rust. Zoals ik me voelde als tiener in de jaren ’20 of in mijn dertiger jaren. Ik dacht dat er geen kans was om dit gevoel terug te krijgen, aangezien ik al 40 was. ….

Toen ik mijn baan opzegde, heb ik ongeveer een jaar gewacht voordat ik dat gevoel van verfristheid kreeg. De “detox” van de zware werklast heeft me heel wat maanden gekost. Het is moeilijk je voor te stellen dat de werkdruk die ik ervoer uiteindelijk nadelig voor me zou kunnen zijn.

Ik slaap ’s nachts een uur langer dan toen ik nog werkte en de kwaliteit is ook veel beter. Overdag ben ik meer ontspannen. Over het algemeen voel ik me verfrist en uitgerust. Dat is heel fijn!

Natuurlijk heb ik af en toe een slapeloze nacht of heb ik stress. Maar het structurele probleem van te weinig rust is weg. Dit kan beschouwd worden als een van de voordelen die het vuur met zich meebrengt. Overspannenheid is voor mij weg en ik heb meer evenwicht. 

Ook spreek ik mensen die zich, ondanks hun verantwoordelijke baan, in wezen uitgeput voelen. Voor iedereen kan dit anders zijn. Voor mij was en is FIRE een absolute zegen. Een cursus vastgoed heeft me goed op weg geholpen.

Als je werkt, ben je dan in staat om volledig uitgerust te zijn? Zo ja, heb je suggesties voor andere mensen? Als dat niet het geval is, zou u FIRE dan zien als een kans om meer ontspannen te worden?

https://www.financieelvrijevrouw.nl/vastgoed-beleggen/