DopShop.nl
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over pocketveringmatrassen

Als je op zoek bent naar een matras dat superieur comfort en ondersteuning biedt, dan moet je overwegen een pocketveringmatras te nemen. Niet alleen zijn ze ongelooflijk comfortabel en ondersteunend, maar ze hebben ook verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten matrassen. En bovendien, vooral als het gaat om bewegingsisolatie. Maar wat is nu precies een pocketveringmatras? Laten we eens kijken.

 

Wat is een pocketveringmatras?

Een pocketveringmatras bestaat uit individuele stalen veren in hun eigen stoffen zakken. Deze veren zijn niet met elkaar verbonden, wat betekent dat wanneer je in bed beweegt, de veren onafhankelijk reageren op je bewegingen. Deze flexibiliteit zorgt voor een uitstekende bewegingsisolatie, zodat de ene partner niet gestoord wordt als de andere opstaat of zich in bed beweegt. Een ander voordeel hiervan is dat het voorkomt dat er drukpunten op je lichaam ontstaan terwijl je slaapt, wat pijn en ongemak kan helpen verminderen.

 

Voordelen van pocketveringmatrassen

Pocketveringmatrassen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele matrassen zoals schuimmatrassen of traag schuimmatrassen. Om te beginnen, omdat de veren afzonderlijk in hun eigen zakken zitten, bieden ze meer gerichte ondersteuning dan traditionele matrassen wat betekent dat er minder kans is op decubitus door het slapen op een ongelijke ondergrond. En omdat de veren geen bewegingen over het matras verplaatsen, storen paren die een bed delen elkaar niet als de ene persoon ’s nachts beweegt. Tenslotte gaan pocketveringmatrassen meestal langer mee dan traditionele matrassen, vanwege de duurzaamheid van de stalen spoelen en de stoffen pockets waarmee ze zijn gemaakt.

 

Hoe lang gaan pocketveringmatrassen mee?

De levensduur van een pocketveringmatras hangt af van hoe goed het verzorgd wordt en hoeveel gebruik het krijgt. In het algemeen kunnen deze matrassen 5-10 jaar meegaan als ze goed verzorgd en onderhouden worden, wat inhoudt dat ze om de paar maanden gedraaid worden en waar mogelijk een beschermhoes gebruikt wordt. Bovendien bieden sommige fabrikanten garanties van 5-25 jaar op hun producten, controleer dus de garantie voordat je je matras koopt, als je een lange levensduur belangrijk vindt.