DopShop.nl
Image default
Bedrijven

Hoe houd je de spullen van je personeel veilig?

Je personeel kan niet al hun spullen te allen tijde bij zich houden: in bepaalde delen van je bedrijf moeten sieraden, horloges, en telefoons nou eenmaal achter blijven. Die spullen moeten dan wel ergens achter blijven. Je kan het personeel helaas niet vragen om de spullen achter te laten: ooit gaat iemand de verleiding niet kunnen weerstaan en wordt er iets gestolen. Dit wekt onderling wantrouwen op, en dat is nou net niet wat je wilt. Daarom zijn kluisjes met betrouwbare en gebruiksvriendelijke toegangscontrole in dit soort situaties noodzakelijk. 

Waar moet je op letten? 

Wanneer je kluisjes installeert is het allerbelangrijkste dat de gebruikers ervan erop kunnen vertrouwen dat hun spullen veilig zijn, dit doe je door kluisjes met een slot met een keurmerk te kopen. Maar traditionele sloten zijn niet de meest gebruiksvriendelijke beveiligingsmethode: ieder slot heeft een eigen sleutel, en als een sleutel kwijt raakt moet het hele slot vervangen worden. Een makkelijker oplossing zijn sloten die openen met een pasje of druppel met RFID. De sloten kunnen geprogrammeerd worden om één of meerdere pasjes of druppels te accepteren, en als een pas of druppel kwijt raakt kan die op afstand gedeactiveerd worden. 

Waar kan deze beveiliging nog meer voor gebruikt worden? 

Toegangscontrole met RFID kan voor veel meer gebruikt worden dan alleen voor kluisjes: je kan je hele pand er namelijk mee beveiligen. Je kan voorkomen dat mensen zonder de juiste training in de buurt van gevaarlijke stoffen komen, en je kan bezoekers alleen daar laten komen waar je ze hebben wilt. En omdat de pasjes en druppels uniek zijn is het geen noodsituatie als iemand de sleutel van de hoofdingang per ongeluk kwijt raakt, haal het pasje simpelweg uit het systeem en het werkt niet meer. Een plastic pasje vervangen is immers veel goedkoper dan een hele serie sloten en bijbehorende sloten. 

Combineer de toegangscontrole met de tijdregistratie 

Pasjes en druppels zijn ook geschikt om de tijdregistratie een stuk makkelijker te maken. Je personeel hoeft enkel hun pasje in te klokken en de klok begint te lopen. Aan het eind van de dag doen ze hetzelfde en je weet precies hoe lang iemand gewerkt heeft. Je kan de uitbetalingen daarna zo goed als automatisch laten lopen, waardoor jouw administratie een stuk makkelijker wordt en het personeel hun salaris eerder binnen heeft, en daar wordt iedereen blij van. 

https://www.g4s.com/nl-nl/toegangscontrole