DopShop.nl
Image default
Woning en Tuin

Laat een stronk verwijderen

Bij het aanleggen van tuinbestrating, een nieuw gazon, het plaatsen van een schutting of een andere tuinafscheiding kan een stronk in de weg staan. In dat geval is het nodig om de stronk te verwijderen. Omdat een stronk verwijderen niet eenvoudig is luidt ons advies: laat een stronk verwijderen over aan iemand die daar verstand van heeft.

Waarom is het niet eenvoudig om een stronk te verwijderen?

Niet in alle gevallen is het verwijderen van een stronk overdreven ingewikkeld, maar er zijn gevallen waarbij het verwijderen van een stronk behoorlijk ingewikkeld kan zijn. Zelfs wanneer de stronk nog klein van formaat is. De wortels van een stronk kunnen zeer diep in de grond verweven zitten en hebben vaak veel vertakkingen. Vaak is het wirwar van wortels die als een spinnenrag in de grond verweven zit. De stronk van een coniferenboom is bijvoorbeeld vrij klein maar in de meeste gevallen zit die muurvast met de grond verweven.

Hoe wordt een stronk meestal verwijderd?

Wanneer de tuin een achterom of een andere doorgang heeft zullen de meeste hoveniersbedrijven ervoor kiezen om de stronk met behulp van een stobbenfrees te verwijderen. Het inzetten van een stobbenfrees is namelijk de meest efficiënte manier om een stronk te verwijderen. Eigenlijk zegt de naam het al. Een stobbenfrees is een machine die een stobbe kan frezen en een stobbe is een andere benaming voor een stronk.

Indien het niet mogelijk is om freesmachine in te zetten zal er een andere methode ingezet moeten worden. Vaak gaat een hoveniersbedrijf in dat geval over op het uitgraven van de stronk. Een arbeidsintensieve klus, maar soms is er gewoon geen andere mogelijkheid.

Wat kost een stronk verwijderen?

Een stronk van een boom verwijderen kost meestal tussen de 200 euro en de 300 euro. Wanneer u meerdere stronken wilt laten verwijderen dan is het aan te raden om in één keer alle stronken te laten verwijderen. Bij het verwijderen van de stronken van coniferen liggen de kosten vaak rond de 80 euro per stronk. Let wel op dat er flinke prijsverschillen tussen de verschillende bedrijven kunnen zitten. Wij kunnen het om die reden ook adviseren om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen zodat u de prijzen kunt vergelijken.

https://www.vergelijkhoveniers.nl