DopShop.nl
Image default
Entertainment

Gezondheid van kinderen

Het wordt steeds vaker benadrukt in onze samenleving dat overgewicht een groot probleem is. Dit komt omdat overgewicht veel ziektes met zich meebrengt die je dus kunt voorkomen. Dit bespaart een hoop geld in de zorg. Mensen die ziektes hebben door hun overgewicht hadden dit kunnen voorkomen. Hart en vaatziektes kunnen veroorzaakt worden door overgewicht. Maar er worden zoveel voedingsmiddelen verkocht met veelte veel suikers erin waardoor mensen dus snel dik worden. Nou moet je natuurlijk wel zelf opletten dat je hier niet te veel van koopt, want we kunnen niet de supermarkt de schuld geven van ons overgewicht. Maar als je kijkt naar koekjes en snoepjes voor kinderen. Al deze voedingsmiddelen bevatten extra veel suikers zodat kinderen het lekker vinden. Het is een marketingtruc die wordt toegepast op het eten van kinderen. De verpakking wordt aantrekkelijk gemaakt en de smaak extra zoet zodat kinderen van het eten gaan houden. Zo zullen zij lekker bij hun ouders zeuren om dat lekkere koekje, maar deze zit waarschijnlijk vol met suiker. En op zijn tijd is dat echt niet erg, maar als je dit iedere dag eet is het wel erg. Als ouder zijnde moet je dus goed je kind opvoeden. Je kind zal een levensstijl ontwikkelen die hij aangeleerd krijgt. Leer je kind dus gezond te leven en waarom dat belangrijk is. Als een ouder een kind heel de dag door chocola gaat eten dan weet je zeker dat het kind overgewicht krijgt. Dit had makkelijk voorkomen kunnen worden en het is nergens voor nodig. En het is gewoon zielig voor het kind omdat zijn ouders dit goedkeuren kan hij er niet veel aan doen. Hetzelfde geld voor buitenspelen. Je moet je kinderen om buiten te spelen zodat ze veel bewegen. Koop een tuin schommel of een ander buitenspeelgoed waarmee ze zich kunnen vermaken. Met een beetje beweging en gezonde voeding creëer je al een betere levensstijl voor je kind.

 

 

http://www.buitenspeelgoed.nl