DopShop.nl
Image default
Entertainment

Beste Bluetooth-toetsenbord

Beste Bluetooth-toetsenbord

Bij het testen van draadloze toetsenborden is de redactie vooral geïnteresseerd in de visuele indruk, de kwaliteit van de afwerking en het typegevoel. Een goed draadloos toetsenbord moet een solide indruk maken en een verstandige toetsindeling hebben.
De toetsen moeten goed en merkbaar reageren, maar mogen niet te luid worden – tenzij het mechanische toetsen zijn. Een goede slag en duidelijk gescheiden toetsen zijn gunstig voor het typegevoel.

De kwaliteit van de afwerking hangt vaak nauw samen met de gebruikte materialen. Details zoals de afmetingen van de spleten of de stevigheid van de sleutelinscripties worden echter ook meegenomen in de evaluatie van dit aspect.

Vooral bij compacte draadloze toetsenborden gaan de fabrikanten vaak hun eigen weg wat betreft de indeling van het toetsenbord. Dit resulteert in ontbrekende nummerblokken, opgeslagen F-toetsen (F1 tot F12) of gereduceerde functietoetsen. In het laatste geval wordt vooral de entertoets vaak verkleind, wat voor velen een duidelijk verlies aan comfort betekent.

Uiteraard wordt ook gekeken naar de radio-eigenschappen van de toetsenborden. Maar er zijn hier zelden verrassingen: De meeste draadloze toetsenborden houden de verbinding stabiel en de installatie is eenvoudig. De verschillen blijken meestal ook marginaal te zijn in termen van de maximale gebruiksafstand.

De levensduur van de batterij kan in normale testscenario’s nauwelijks worden gecontroleerd, omdat moderne draadloze toetsenborden maandenlang intensief kunnen worden gebruikt zonder dat de batterij leeg raakt. Als u geïnteresseerd bent in de levensduur van de batterij, moet u daarom liever kijken naar de kopersherzieningen, waar u meer informatie kunt vinden over het gebruik op lange termijn.

Vergeleken met Bluetooth-toetsenborden zijn draadloze toetsenborden gevoeliger voor interferentie. De draadloze dongles werken in de 2,4 GHz-band, die al door veel andere apparaten wordt gebruikt, vooral door WLAN-routers. Deze zenden echter meestal uit op andere kanalen, waardoor interferentie hier vrij zeldzaam is. USB kan ook een valkuil worden: Volgens sommige rapporten kunnen apparaten die via USB 3.0 zijn aangesloten, interfereren met draadloze toetsenborden in de buurt. In de meeste gevallen helpt het als u de draadloze dongle uit de USB 3.0-poorten van uw PC of notebook haalt, bijvoorbeeld door een USB-verlengkabel te gebruiken of door de USB-poorten op het beeldscherm te gebruiken (indien beschikbaar).

https://tevredenconsument.nl/elektronica/computeraccessoires/beste-bluetooth-toetsenbord/