DopShop.nl
Image default
Bedrijven

Een beugel voor volwassenen

Je ziet steeds meer kinderen rondlopen met een beugel. Als je kijkt naar de kinderen op de middelbare school, zijn er nog maar weinigen die geen beugel hebben. De kinderen in eerdere generaties hadden helemaal niet zoveel beugels. Het is echter niet alleen zo dat kinderen veel vaker een beugel hebben, ook volwassenen nemen veel vaker een beugel. Dit kan echter duur uitpakken, want beugels voor volwassenen worden heel vaak niet vergoed door de verzekeraar. Dat onze tanden allemaal recht staan zorgt echter voor heel veel voordelen. We kunnen onze tanden namelijk veel beter schoonhouden als onze tanden netjes naast elkaar staan. Zo houden we ons gebit langer goed en beginnen we ook later aan een kunstgebit. Dus orthodontie volwassene neemt ook heel veel voordelen met zich mee.

Een beugel kan echter heel veel pijn veroorzaken. Vooral bij volwassenen, omdat dan ook de kaken niet meer naar elkaar kunnen toe groeien. Bij kinderen kan dit wel, want die groeien nog. Soms kan het dus nodig zijn voor volwassenen om een kaakoperatie te ondergaan. Het is de vraag of ze dit over hebben voor rechte tanden. Daarnaast moet er ook gekeken worden of er wel plek is in de mond voor de tanden om naast elkaar te staan. Als dit niet het geval is, kan het noodzakelijk zijn om een kies of tand te trekken.

Het komt dus steeds vaker voor dat mensen op een late leeftijd beslissen om een beugel te nemen. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Waarom willen mensen zo graag witte en rechte tanden? Mensen zijn vaak onzeker over zichzelf en dan vooral hun tanden. Dit komt namelijk, omdat als je iemand aankijkt of tegen iemand praat, je kijkt naar het gezicht. Je kunt dan ook vrij snel de tanden van iemand zien. Dit vinden mensen niet fijn als ze lelijke tanden hebben.

https://orfeokliniek.nl/