DopShop.nl
Image default
Alarmsysteem

How to: Schuifpui monteren

Als u een huiseigenaar bent die over een balkon of terras beschikt en u een schuifdeur wilt vervangen of installeren, moet u ook een nieuwe schuifdeurvergrendeling installeren. De meeste glazen schuifdeuren komen niet eens met sloten maar met een grendelbare handgreep. Dit is een groot beveiligingsprobleem, omdat een schuifdeur zonder slot gemakkelijk kan worden aangetast. De grendels kunnen eenvoudig op verschillende manieren worden geopend. Gelukkig kunt u eenvoudig een slot op uw schuifdeur installeren om het veiliger te maken. Hier is een korte handleiding die u kan helpen bij het installeren van een schuifdeurslot.

1. Maak de rails van de schuifpui schoon
U kunt een bezem gebruiken om het vuil en stof in het spoor van het schuifglas weg te vegen. Reinig zowel de voorkant als de achterkant van de baan. Je moet de deuren openen en alle gebieden langs de baan vegen. De bezem maakt het vuil los. Neem vervolgens een vacuüm en zuig al het vuil op. Als de baan erg vuil is, verwijder dan de deuren volledig en maak schoon met water en zeep en schrob met een borstel. Laat volledig drogen voordat je verder gaat.

2. Breng een markering aan op uw eerste montagegat
Ten tweede moet je het slot op de bodem van de schuifdeur laten zakken. Tik met uw vinger op de basis van de buitendeur en luister waar het glas in de basis eindigt. Markeer deze plek duidelijk met een marker. Plaats het slot vervolgens tegen de binnendeur en lijn de bout in het slot uit met het merkteken dat u hebt gemaakt. Zorg ervoor dat het slot recht is; gebruik dan je marker om een ​​cirkel te tekenen in het bovenste schroefgat van het slot. Hier boort u het eerste montagegat.

3. Boor het eerste montagegat
Neem een ​​stalen stoot; plaats het in het midden van het gat dat je hebt gemarkeerd. Tik vervolgens met de hamer iets op de pons. Dit veroorzaakt een kleine inspringing. Gebruik vervolgens de boor om het gat langzaam uit te boren. Wees voorzichtig, boor niet te diep omdat je het glas achter het frame kunt kraken. Zorg ook voor een constante druk.

4. Breng een markering aan op uw tweede montagegat
Bevestig de vergrendeling aan het binnenste deurkozijn en schroef één schroef vast in het gat dat u hebt geboord. Nadat u de schroef voorzichtig hebt vastgedraaid en ervoor hebt gezorgd dat het slot correct is uitgelijnd, gebruikt u uw sharpie om een ​​ander merkteken in het andere schroefgat te maken.

5. Boor het tweede montagegat
Volg dezelfde procedure als bij stap 3 om de tweede blokkering die nodig is om het slot te installeren, te ponsen en te boren. Nogmaals, denk eraan om tijdens het boren gelijkmatige, constante druk te gebruiken om te voorkomen dat het raam barst.

6. Markeer het gat voor de slotbout
Bevestig het slot door de schroeven in de twee gaten te schroeven die u hebt geboord. Druk vervolgens de borgbout in en gebruik de markering om rond de bout te tekenen om een ​​patroon te maken dat moet worden geboord. Verwijder vervolgens het slot opnieuw door het los te schroeven.

7. Boor het gat voor de slotbout
Tik lichtjes op een inkeping in het teken met de stoot en de hamer. Begin dan met een boor van 1/8 inch en boor het gat. Gebruik vervolgens een ½ inch boor om het gat te vergroten.

8. Installeer de sluiting en test
Bevestig het slot opnieuw met behulp van de twee schroeven. Druk vervolgens de bout in om te controleren of de bout in het boutgat glijdt. Ontgrendel het slot met de sleutel en herhaal een aantal keren om te controleren of het slot correct werkt.

Het installeren van een schuifdeurvergrendeling zal uw woning veiliger maken. De Rotterdamse slotenmakers van Lock Secure helpen u graag bij uw schuifpui.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam