DopShop.nl
Image default
Alarmsysteem

Wat zijn de verschillende typen thuis alarmsystemen?

Wat zijn de verschillende typen thuis alarmsystemen?

Wat zijn de verschillende soorten huisalarmsystemen? Wist je dat inbrekers 300 procent vaker inbreken in een huis zonder beveiligingssysteem?

Of je nu je huidige systeem wilt upgraden of een nieuw systeem wilt laten installeren, er zijn een paar verschillende typen alarmoplossingen voor thuis. Om u te helpen bij het kiezen van de beste optie voor uw huis, leggen wij van slotenmaker Rotterdam u uit wat de meest voorkomende alarmsystemen zijn en hoe deze werken.

Bedraad alarmsysteem

Bedrade alarmsystemen zijn uw basis inbraakalarm. Dit systeem maakt gebruik van een laagspannend elektrisch circuit dat tussen twee punten door de deuropeningen van een huis en ramen of andere toegangspunten stroomt. De stroom vloeit gemakkelijk wanneer deuren en ramen dicht zijn. Maar wanneer een deur of raam wordt geopend, wordt het circuit verstoord en wordt het alarm geactiveerd.

Draadloos alarmsysteem

Draadloze huisalarmsystemen zijn precies wat ze voorstellen: beveiligingssystemen zonder kabels. Deze alarmsystemen maken meestal gebruik van een bedieningspaneel en een reeks sensoren die zijn verbonden met ingebouwde radiofrequentiezenders. Nadat uw alarmsysteem is geactiveerd, wordt een signaal verzonden naar het bedieningspaneel en wordt het alarm geactiveerd.

Ongemarkeerd alarmsysteem

Niet-bewaakte systemen zijn afhankelijk van u of iemand bij u in de buurt om de autoriteiten in geval van nood te waarschuwen. Met een niet-gecontroleerd systeem worden hoorbare en visuele alarmen geactiveerd wanneer uw systeem wordt geactiveerd, maar een meldkamer wordt niet op de hoogte gebracht van de verzendhulp.

Niet-bewaakte systemen zijn meestal een goedkopere optie in vergelijking met gecontroleerde systemen. Niet-bewaakte systemen bieden echter niet hetzelfde beschermingsniveau als bewaakte systemen omdat zelfs als u alarmmeldingen rechtstreeks naar uw telefoon stuurt, u mogelijk niet kunt reageren vanwege slechte cellulaire ontvangst of omdat u niet bij uw telefoon bent .

Bewaakt huisalarmsysteem

Het hebben van een vertrouwde professional die uitkijkt naar jou is altijd geruststellend. Met een bewaakt huisalarmsysteem, is comfort wat u krijgt.

Bewaakte alarmsystemen waarschuwen u niet alleen wanneer er een noodsituatie plaatsvindt, maar waarschuwen ook de meldkameroperators om noodhulpdiensten te sturen. Enkele alarmfuncties voor thuis alarm omvatten:

  • Gebruiksvriendelijke bedieningspanelen.
  • Draadloze bedieningspanelen en sleutelhangers, zodat u uw alarmsysteem overal in of bij uw huis kunt bedienen.
  • Bewegingssensoren, deur / raamcontacten en glasbreukmelders die een hoorbaar alarm activeren om indringers af te weren.
  • Mobiele oplossingen waarmee u uw systeem kunt inschakelen en uitschakelen en meldingen op uw computer of smartphone kunt ontvangen.
  • Uninterruptible power supplies die zorgen voor continue bewaking van uw beveiligingssysteem.
  • Mobiele back-up die weer of andere interferentie met vaste lijnen voorkomt.
  • Bekroonde monitoringdienst, zodat autoriteiten snel op de hoogte worden gesteld in geval van inbraak.
https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam