DopShop.nl
Image default
Electronica en Computers

Poef! De stroom is weg

Stel je eens voor. Je bent lekker aan het werken of chillen of slapen. Je telefoon is leeg en is nu aan het opladen, er staan pizza’s voor het avondeten in de oven en de wasmachine draait op volle toeren. Dan klinkt er plotseling een raar geluid en even later realiseer je je dat alle apparaten zijn gestopt met werken. Poef! De stroom is weg. Een stroomstoring komt gelukkig niet heel vaak voor in Nederland en daar moeten wij blij mee zijn. Wist je dat in  3e wereldlanden de stroom soms wel bijna elke dag uitvalt? Als er dan al een stroomstoring is in Nederland, hebben wij gelukkig super goede elektriciens die deze storing voor ons kunnen oplossen. Dit alles geeft wel aan, hoe afhankelijk wij eigenlijk zijn geworden van ons powernet. Wie van ons zou er nu even met een paar steetjes een vuurtje kunnen maken om die pizza verder te bakken? Maar goed, als er een stroomstoring bij jou in de buurt is, dan kan je het beste bellen met de storingsdienst van jouw energiebedrijf. Elektriciteit is namelijk totaal geen grapje en het kan heel gevaarlijk zijn als je niet weet hoe je er mee om moet gaan. Het is daarom altijd verstandig om de storingsdienst te bellen, voor zover iemand anders dat nog niet heeft gedaan. Als je aan de bel hebt getrokken bij je energieleverancier, dan is afwachten het enige dat je kan doen. Je kan best een koude boterham eten als avondeten, die was kan ook nog wel even wachten en je telefoon kan je desnoods aan je laptop opladen. Je weet dat de stroom altijd weg kan vallen, dus is het ook slim om de nodige voorbereidingen te treffen. Zorg ervoor dat je altijd een opgeladen zaklamp hebt liggen, ook een opgeladen powerbank kan van pas komen. Daarnaast is het altijd leuk om wat kaarsen achter de hand te hebben en een gaspitje waarom je toch nog kan koken.

https://www.groenewegendelft.nl/