DopShop.nl
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van een IP camera

Het meest gebruikelijke voordeel van een IP-camera van Security Thuis is de mogelijkheid om live videobeelden via het internet te bekijken, waar ook ter wereld. Dit biedt het voordeel dat een locatie of eigendom kan worden bewaakt terwijl de klant er niet fysiek aanwezig is om de activiteit te observeren op verdacht gedrag. Het is mogelijk om CCTV-camera’s via het internet te bekijken, maar daarvoor is extra hardware en software nodig. Een IP-camera heeft deze mogelijkheid ingebouwd, zodat alleen een internetverbinding nodig is, zonder software.

Deze camerabehuizingen worden geleverd met verschillende montagetypes. Deze omvatten paalmontages, muurmontages, plafondmontages en hoekmontages. Deze verschillende soorten bevestigingen stellen de gebruiker in staat de behuizing eenvoudig en effectief in verschillende omgevingen te installeren. Sommige behuizingen worden verkocht met bevestigingen, maar andere worden apart verkocht. Hierdoor kan de gebruiker dezelfde behuizing voor verschillende toepassingen gebruiken door voor elke installatie de benodigde bevestigingen aan te schaffen.

De nieuwe IP-camera’s die nu worden erkend, komen eigenlijk nog maar net uit de markt. De topmodellen in de reeks zijn zeer goed omdat zij een passief, geïntegreerd wit licht en een ingebouwde, programmeerbare luidspreker in dezelfde compacte eenheid brengen, samen met een geheel nieuwe reeks specs die volledig te optimaliseren zijn met geweldige opties, waaronder: Twee-weg audio ‘click-to-talk’ knop, Controleerbare auto-flip vensters, Begin opname door simpelweg met de rechtermuisknop te klikken in een cameraweergave, Dynamische actieknoppen – wijs uitgangen, volledige reeks PTZ presets, bewegingsgebeurtenissen en weergaven als acties toe aan joystickknoppen en sneltoetsen, Ruitenwisser apparatuur en worden geactiveerd vanaf de smart client of DVR, AVI export met audio automatisch inbegrepen, Digitale zoom binnen beelden is nu een standaard voor vaste camera’s wat het bekijken van details verbetert, 17 talen in de software.

Hoewel de meeste IP-camera’s worden geleverd met een vorm van ingebouwde bewegingsdetectie, verhindert de onvoorspelbaarheid van deze technologie het gebruik ervan in de meeste toepassingen. Het gebruik van bewegingsdetectie vereist ook dat de camera’s op de een of andere manier kunnen worden in- en uitgeschakeld, zodat ze geen beelden verzenden wanneer mensen zich legitiem in het beveiligde pand bewegen. Omdat het in- en uitschakelen van een alarmpaneel vertrouwd en eenvoudig is, is het verreweg de beste optie om het alarmpaneel alleen camera’s te laten activeren wanneer het is ingeschakeld. Op die manier worden alleen beelden naar de server gestuurd wanneer het alarm afgaat.

Een van de belangrijkste toepassingen van IP-camerabehuizingen voor buiten is de camera te beschermen tegen weersinvloeden die de camera zouden vernielen als deze niet was beschermd tegen de elementen regen, sneeuw, hitte en kou. Wanneer u op zoek bent naar een IP-camerabehuizing voor buiten, moet u nagaan tegen welke weersomstandigheden de behuizing en de camera bestand moeten zijn. Als de behuizing zich in een open ruimte bevindt waar regen op de bovenkant van de behuizing kan vallen, moet u een behuizing kopen die goed is afgedicht om te voorkomen dat er vocht binnendringt. Men zal er zeker van willen zijn dat de behuizing de juiste luchtstroom voor de camera biedt. Een volledig verzegelde behuizing zonder luchtstroom kan de camera mogelijk oververhitten.

Deze camera kan worden gebruikt om na te gaan of de werknemers de gegeven tijd gebruiken om bij te dragen tot de vooruitzichten van het bedrijf en kan worden gebruikt voor ouderlijk toezicht, zodat de ouder zijn tiener goed in het oog kan houden. Aangezien sommige mensen de praktijk onethisch vinden, wordt het noodzakelijk om deze camera’s alleen te installeren wanneer de situatie nijpend is en er geen andere optie beschikbaar is. Ook al protesteren werknemers wanneer dergelijke camera’s worden opgesteld, toch kan men niet voorbijgaan aan het feit dat een bedrijf niet op louter vertrouwen kan worden geleid. Bewaking wordt daarom noodzakelijk. Werknemers hebben de neiging om geld van de bedrijfsrekening te halen voor persoonlijke behoeften. Wanneer een dergelijke diefstal plaatsvindt, wordt het moeilijk om aan te wijzen wie de dader is. Daarom is het des te belangrijker om een IP-camera te overwegen.

Draadloze beveiligingscamera’s zijn meestal uitgerust met een camera die op batterijen werkt. Opgenomen beelden worden niet in het interne geheugen opgeslagen. In plaats daarvan zendt de camera signalen naar een ontvangstapparaat dat zich tot 500 meter verderop kan bevinden. Bewaking op afstand is dan mogelijk door de ontvanger aan te sluiten op een televisie. Momenteel is er een ruime keuze aan modellen voor draadloze beveiligingscamera’s beschikbaar. Zo heeft u de keuze tussen een batterijgevoede en een AC-gevoede.

Sommige IP-camera’s worden ook geleverd met een BNC/Analoog-uitgang waarmee de klant de IP-camera kan aansluiten op zijn bestaande CCTV-systeem. Dit zou hen in staat stellen om de IP-camera aan te sluiten op hun DVR-opnamestation en nog steeds een netwerkverbinding te hebben die het mogelijk maakt om op afstand te kijken en op te nemen op een PC of een externe locatie. Zorg ervoor dat u controleert of de IP-camera de mogelijkheid heeft om video tegelijkertijd naar zowel de BNC/Analoog uitgang als via het netwerk te sturen.

https://www.securitythuis.nl/