DopShop.nl
Image default
Eten en drinken

Een pizzaoven in de tuin plaatsen

Een pizzaoven in de tuin plaatsen

De Pizzaoven buiten is steeds populairder aan het worden in Nederland. Dit is ook niet gek, want in een handomdraai heb je een heerlijke pizza op tafel. Vaak hoeven ze maar even voor te verwarmen, net als bij een reguliere oven. Echter is het heerlijk om in de zomer dit buiten te doen met je gezin, familie of vrienden. Zo kun je zelf bepalen wat er op de pizza komt, zodat hij ook de lekkerste smaak heeft. Daarnaast zijn ze vaak in 1 tot 5 minuten al perfect gegaard. Doordat je buiten kookt komt de hitte ook niet binnen en kun je jouw huis zo koel mogelijk houden. Je kunt ook variëren met smaken. Er zijn namelijk verschillende soorten hout die je kunt stoken. Deze zorgen voor een unieke en authentieke smaak net of je even op vakantie bent naar Italië. Het is niet te vergelijken met een pizza die je in normale oven doet.

Inspiratie en ideeën voor een recept

Bij 5top hebben wij ons er ook even in verdiept welke toppings je het beste kunt leggen op je pizza. Als je hem zelf gaat bereiden kan je namelijk kiezen voor lekkere toppings die de pizza nog lekkerder maken. Een echte aanrader is italiaanse kruiden naast de originele tomatensaus te gebruiken. Deze geven een diep effect en je hebt niet veel hiervan nodig om hem op smaak te maken. 

Ook kun je eens lekker wat cherry tomaten op de pizza leggen. Deze zijn vaak een stuk zoeter en vooral bij kinderen valt dat goed in de smaak. Je kunt zelfs speciale kinderpizza’s maken met bijvoorbeeld fruit zoals een appel, ananas of perzik. Hier zullen ze van smullen en zo krijgen ze ook nog lekker veel vitamine binnen. Voor de volwassen is het ook lekker om een keer een pizza te maken met asperges. Dit is echt heerlijk en iets wat je niet bij de pizzeria kunt kopen.