DopShop.nl
Image default
Eten en drinken

Online Propolis kopen

Propolis is een dikke, amberkleurige substantie die bijen maken uit hars en sap van bomen en andere planten. Het is één van de meest krachtige natuurlijke antibiotica en bevat veel voedingsstoffen. Bijen gebruiken Propolis om hun bijenkorf te beschermen tegen schimmels, bacteriën, virussen en insecten. Daarnaast wordt het gebruikt om gaten en scheuren te dichten. Propolis wordt ook gebruikt in voedingssupplementen, cosmetica en medicijnen.

Online Propolis kopen, dat doe je bij HONINGonline.nl. Hier is een zeer groot assortiment te vinden, bestaande uit diverse producten: van heerlijke honing tot snoepgoed of boenwas.   

Propolis en honing uit eigen imkerij kopen 

Vaak leven honingraatbijen in een groep. Dit kan onder de grond zijn, maar ook in bomen. Ze produceren honing, bijenwas en Propolis en verzamelen stuifmeel om hun voedselvoorraden te vergroten. Ze zijn zeer nuttig voor de natuur, omdat ze bestuiving verzorgen voor veel planten en bomen. Honingraatbijen zijn één van de meest voorkomende bijensoorten en worden vaak gebruikt in de biologische landbouw. 

Het is aan de imker de taak om dit product te verzamelen. Bij honing weten we dat deze in een honingraat zit. Het opvangen van Propolis gaat echter op een andere manier. Er wordt een stuk gaas gelegd over de bijenkasten waar de bijen in verblijven. De bijen gaan vervolgens aan het werk om deze gaatjes te dichten met Propolis. Wanneer het gaas helemaal dichtzit, kan de imker dit van de bijenkast afhalen en zo heeft hij ruwe Propolis. Door dit gaas in een vriezer te leggen, kan de hars makkelijk van het gaas afgehaald worden. Op de website kun je alles lezen over de manier waarop Propolis gezuiverd wordt. 

https://www.honingonline.nl/product-categorie/propolis-gezondheid/