DopShop.nl
Image default
Groothandel

Pas de helderheid van de lichten aan met behulp van een LED-dimmer

Een van de voordelen van het gebruik van LED-licht is de mogelijkheid om de helderheid aan te passen. Als je dit type verlichting in je huis wilt installeren, moet je een led dimmer aanschaffen. Houd er echter rekening mee dat niet alle LED-lampen dimbaar zijn. Dus voordat u de lamp koopt, moet u de compatibiliteit met dimmen controleren. Gebruik de dimmer niet voor niet-dimbare led-verlichting. De dimmer schakelaar kan namelijk de levensduur van uw LED verkorten. Dimbaar licht is gunstig om de nuance van uw kamer te bepalen. U kunt bijvoorbeeld het licht dimmen wanneer u romantische films kijkt, van de avond geniet of wat spelletjes speelt met uw computer.

Wat is een dimmer?

Een led-dimmer is een soort apparaat waarmee het dimmen van led-verlichting kan worden geregeld. Met dit apparaat kunt u de helderheid van het licht aanpassen. U kunt het licht dus regelen op basis van uw behoeften. Als je een boek leest, heb je misschien helderder licht nodig. Maar als je van de film geniet of een romantisch diner hebt, moet je misschien het licht dimmen. Met behulp van een dimmer schakelaar kunt u het energieverbruik van de LED-lamp verminderen. Wanneer het LED-licht dimt tot 50% van zijn helderheid, verbruikt het de helft van de energie. U kunt dus meer energie besparen. Bovendien kunt u met de gedimde verlichting een bepaalde sfeer van de omgeving instellen. U kunt de helderheid van de kamer instellen op basis van uw stemming.

Is een dimmer schakelaar veilig te gebruiken?

Licht dimmen schakelaar is veilig. U moet er echter voor zorgen dat deze is geïnstalleerd voor dimbare LED-verlichting. Als je de dimschakelaar koppelt met niet-dimbaar licht, zal je led-lamp beschadigd raken. Het licht lijkt misschien prima als u de dimmer voor het eerst gebruikt. Uw verlichtingsarmatuur verliest echter zijn helderheid. De dimmer schakelaar is er in verschillende uitvoeringen. U kunt het ontwerp kiezen waarmee u de luminantie van uw licht gemakkelijker kunt regelen. U mag de helderheid aanpassen op basis van uw gewenste niveau. Daarom is het essentieel om een ​​dimmer te installeren om zowel het licht als het energieverbruik te regelen.